24 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

U teškoj prometnoj nesreći 65-godišnjakinja zadobila tjelesne ozljede opasne po život

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Tijekom proteklog vikenda, od 29. do 31. siječnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

U petak, 29. siječnja oko 16,40 sati, u Gradištu, Ulica Matije Gupca, 78-godišnji vozač osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i osobinama kolnika (kolnik klizav radi padanja kiše, blagi zavoj u lijevo) sletio je vozilom s kolnika u odvodni kanal te udario u rasvjetni stup, a nakon višestruke rotacije i u betonski kolni ulaz. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila je 65-godišnja suvozačica, dok je vozač teže ozlijeđen. Kod izvlačenja tijela iz navedenog vozila intervenirali su i županjski vatrogasci.

Tijekom proteklog vikenda tri vozača su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom nadzora sudionika u cestovnom prometu u Andrijaševcima kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila s prisutnošću 2,23 g/kg alkohola.

Stacionarne kamere za nadzor brzine su tijekom vikenda zabilježile ukupno 43 prekršaja nepropisne brzine.

Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i dr. opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno