28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

U tijeku je natječaj za upis učenika u 3. razred Policijske škole “Josip Jović”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Policijska škola “Josip Jović” za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini upisuje 100 učenika/ca za potrebe MUP-a i 25 učenika/ca za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Svi zainteresirani srednjoškolci, koji zadovoljavaju uvjete, na natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, kojim će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla, mogu se prijaviti do 1. kolovoza 2022. godine.

Srednjoškolci, hrvatski državljani, koji se žele upisati u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“ moraju zadovoljiti sljedeće uvjete: imati završen drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 za školu u četverogodišnjem trajanju (gimnazijski programi, strukovni obrazovni programi na razini 4.2), ostvaren najmanje dobar opći uspjeh u 1. i 2. razredu, imati ocjenu „uzoran“ iz vladanja, biti mlađi od 19 godina na dan početka obrazovanja (5. rujna 2022.), imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, ispunjavati propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i ne biti član/članica političke stranke.

Rang lista utvrđuje se temeljem: ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata provjere psihičke sposobnosti, ostvarenih rezultata na provjeri razine tjelesno-motoričkih sposobnosti, motivacijskog razgovora, zdravstvene sposobnosti kandidata i rezultata provjere osobne dostojnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno