18 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

U Tordincima uskoro počinje izgradnja dječjeg vrtića, pohađat će ga 40 mališana

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Općina Tordinci započela je s provedbom važnog projekta ‘Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Tordincima’ za koji je Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostavila projektni prijedlog.

Iako Tordinci dosad nisu imali izgrađen dječji vrtić niti provodili djelatnost predškolskog odgoja pri školi, to će se u skoroj budućnosti promijeniti, na radost brojnih roditelja i djece.

Kako stoji na službenim stranicama Općine, projekt ‘Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Tordincima’ prijavljen je na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, a financiran je iz mehanizma za oporavak i otpornost.

Ukupna vrijednost projekta je 382.241, 69 eura (2.880.000,00 kuna).

Projektnim prijedlogom planira se izgradnja i opremanje matičnog dječjeg vrtića za 40 djece podijeljeno u dvije vrtićke skupine što će, napominje načelnik Davor Adžić, unaprijediti kvalitetu života i doprinijeti zadržavanju mladih obitelji na području općine Tordinci, odnosno utjecat će smanjenju depopulacije stanovništva.


Provodi ga Središnja agencija za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, a voditeljica projekta je Mirna Penava.

„Cilj je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnoj sredini općine Tordinci te doprinos smanjenju depopulacije stanovništva, unaprijeđenu kvalitetu života i njegovom razvojnom potencijalu. Izgradnja vrtića jedna je od osnova za poticanje rasta i društveno-ekonomske održivosti kroz ulaganje u osnivanje lokalne temeljne usluge – predškolskog odgoja i naobrazbe za ruralno stanovništvo”, pojašnjavaju u Općini.

Recimo još i kako će dugo željeni tordinački Dječji vrtić biti izgrađen u Ulici Ante Starčevića, a veliko je to olakšanje roditeljima koji tako svoje mališane više neće morati svakodnevno voziti u vrtić u Vinkovce, Vukovar ili Ernestinovo.

Osim u Tordincima, dječji vrtić će dobiti i Korođ, u cijelosti financiran od mađarske i hrvatske Vlade.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno