Photo: Universal Music Croatia
Rijetko tko nije upoznat s radom legendarne glazbenice Nine Simone. Gospel, blues, jazz i r&b samo su neki od stilova koji su karakterizirali njen rad. Album “Fodder On My Wings” bio joj je jedan od najdražih, a uskoro će dobiti svoje reizdanje s kojeg nam je dostupna pjesma “I Sing Just To Know That I’m Alive”. Hrvatska publika može je slušati u radijskom eteru i na digitalnim platformama.
Album “Fodder On My Wings” originalno je bio predstavljen 1982. godine, a Nina Simone je pjesme s albuma uvijek veoma rado izvodila uživo. Reizdanje albuma bit će objavljeno 3. travnja i to na različitim formatima; osim što će prvi put u povijesti album biti dostupan digitalno, također će biti dostupan i u fizičkom obliku (LP i CD). Iznenađenje će biti i tri bonus pjesme koje su nastale tijekom studijskog sessiona 1988. godine. Reizdanje je dostupno za prednaručivanje.
Za vrijeme dok je Nina Simone radila na ovom albumu živjela je u Francuskoj i bila u teškoj životnoj situaciji jer je imala problema sa psihičkim zdravljem te se susrela sa smrću oca. Pjesme su nastale u veoma intimnoj atmosferi, a kroz godine je ovaj album bio iznova spominjan od strane kritičara kao značajan dio karijere Nine Simone.
Da bi preživjela, Eunice Kathleen Waymon je svoju karijeru počela kao pijanistica u noćnom klubu. Ime Nina Simone uzela je kako je ne bi povezivali s njenom obitelji zbog vrste glazbe koju je odlučila izvoditi. Osim što je svirala, ubrzo je počela i pjevati dok svira što joj je uvelike pomoglo u početku i stvaranju karijere. Publici je predstavila 19 studijskih, kao i 14 koncertnih albuma. Umrla je u 70. godini života, 2003. godine, a 2018. je uvrštena u Rock and Roll kuću slavnih.

Fodder On My Wings

V I N I L
Strana A
 1. I Sing Just To Know That I’m Alive
 2. Fodder In Her Wings
 3. Vous êtes seuls, mais je désire être avec vous
 4. Il y a un baume à Gilhead
 5. Liberian Calypso
 6. Alone Again (Naturally)
Strana B
 1. I Was Just A Stupid Dog To Them
 2. Color Is A Beautiful Thing
 3. Le peuple en Suisse
 4. Heaven Belongs To You
 5. Thandewye
 6. Stop
 7. They Took My Hand
CD / DIGITAL
 1. I Sing Just To Know That I’m Alive
 2. Fodder In Her Wings
 3. Vous êtes seuls, mais je désire être avec vous
 4. Il y a un baume à Gilhead
 5. Liberian Calypso
 6. Alone Again (Naturally)
 7. I Was Just A Stupid Dog To Them
 8. Color Is A Beautiful Thing
 9. Le Peuple en Suisse
 10. Heaven Belongs To You
 11. Thandewye
 12. Stop
 13. They Took My Hand