Sindikati učitelja koji su u štrajku već 26 dan održali su danas konferenciju za medije na kojoj su izvijestiti javnost o daljnjim koracima koje planiraju.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec najavio je kako se štrajk prosvjetara nastavlja u utorak kada nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj. “U utorak se štrajka u svim županijama.”, kazao je Mihalinec dodajući kako u će štrajk u ponedjeljak preskočiti  zbog obilježavanja obljetnice pada Vukovara, javlja Dnevnik.hr.

Najavio je kako će se u ponedjeljak održati sastanak sindikata na kojem će se dogovoriti o daljnjim koracima o čemu će izvijestiti javnost na konferenciju za medije u podne. Osvrnuo se i na najave Vlade kako nakon danas više neće platiti dane provedene u štrajku.

“Premijer time šalje poruku cijeloj javnosti da obrazovanje uopće nije važno. Premijer takvom odlukom kažnjava djecu i roditelje. Svaki dan koji će se nadoknađivati vrijedi dvostruko i dvostruko više košta proračun.”, rekao je Mihalinec.

Podsjetimo, školski sindikati razočarani su novom/starom ponudom Vlade te su nakon sastanka s ministrom rada Josipom Aladrovićem izjavili kako je nisu potpisali. On je pak poručio kako nakon današnjeg dana prosvjetarima neće platiti vrijeme provedeno u štrajku.