33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

U Velikoj crkvi nastupio Acoustic Project Strings

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U crkvi sv. Euzebija i Poliona večeras je nastupio ansambl Acoustic Project Strings, koji je 2016. godine proizašao iz već renomirane formacije ansambla Acoustic Project, koji djeluje od 2008. godine.

Ansambl nastaje suradnjom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića, idejnog začetnika i voditelja te violinista Marca Grazianija, koncert majstora. Osim standardnih skladbi repertoara gudačkih orkestara, cilj ansambla je krenuti u smjeru inovacije, programski i izvođački, eksperimentiranjem s raznim stilovima i glazbenim epohama i izvođenjem potpuno novih djela hrvatskih i stranih autora. Članovi ansambla su mlađi, već afirmirani glazbenici koji uz kreativnu, daju i snažnu interpretativnu energiju ovom projektu.

Sinoć u Vinkovcima na programu su bila djela Wolfganga Amdeusa Mozarta, Borisa Papandopula i Antonina Dvořáka, a izveli su ih: Marco Graziani, koncertni majstor, Katarina Kutnar i Davide Albanese, prve violine, Ivo Jukić, Teodora Sucala Matei i Nika Maslač, druge violine, Aleksandar Jakopanec i Tatjana Škorić, viole, Oliver Đorđević i Tonka Javorović, violončela, Dubravko Palanović, kontrabas.

Uz potporu Ministarstva kulture i medija, u suradnji sa Župom sv. Euzebija i Poliona, koncert XXVIII. sezone Vinkovačke glazbene scene organizirala je Matica hrvatska Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno