16 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

U vinkovačkoj pješačkoj zoni večeras Metro Big Band

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Vinkovce večeras stiže Metro Big Band – jazz band i SAD-a koji će u grad donijeti ritmove jazz bluesa i gospela. Organizaciju potpisuju Kulturni centar Vinkovci i Crkva Božja, a koncert u pješačkoj zoni najavljen je za 20 sati i 30 minuta.

Vrhunski glazbeni doživljaj servirat će večeras vinkovačkoj publici Metro Big Band, tradicionalni jazz-big band koji svoje slušatelje vraća u četrdesete godine prošlog stoljeća izvodeći američke big band standarde i neočekivane obrade klasičnih gospel napjeva.

„U našem gradu nemamo često priliku slušati vrhunski jazz orkestar tako da mislim da je ovo prilika koja se ne smije propustiti. Sastav je to koji svira diljem svijeta tako da nam je svakako drago što su na ovoj turneji odlučili posjetiti i naš grad i pružiti nam vrhunski doživljaj jazz glazbe”, rekao je pastor u Crkvi Božjoj David Hvala.

Drugi put je ovo da Metro Big Band dolazi u Vinkovce. Iako je prvi put njihov nastup prošao neopaženo, organizatori su se za danas potrudili napraviti pravi mali spektakl.

„Svi glazbenici su profesionalci i svi su kršćani. Jedan je iz Gvatemale, jedan iz Rumunjske dok su ostali članovi sastava i Sjedinjenih Američkih Država. Iz svog osobnog iskustva mogu reći kako je riječ o vrhunskim glazbenicima i pozivam sve koji mogu odvojiti malo vremena da dođu uživati u ovoj prekrasnoj i vrhunskoj glazbi koju su priredili naši gosti”, poziva Hvala.

U slučaju kiše, koncert se prebacuje u Gradsko kazalište Joza Ivakić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno