U okviru 25. sezone Vinkovačke glazbene scene, a u organizaciji vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske, večeras je u Vinkovcima nastupio pijanist Ante Milić. Vinkovački Ogranak Matice hrvatske organizira koncerte uz slobodan ulaz, a u svrhu obogaćivanja kulturne ponude Grada i promocije ozbiljne glazbe, posebice među mladima i svima koji za to imaju potrebe.

Dvadesetak građana večeras je moglo uživati u odličnim izvedbama Ante Milića, a na programu su se našla djela: “Maestoso ma con moto” i “Comodo – Allegro vivace” Ive Mačeka, “Furioso – Andante – Allegro rustico” Branka Lazarina, “Koncertantna fantazija” Miroslava Miletića, Allegro – Andantino – Vivace Anđelka Klobučara, “Evo san ti doša” Tomislava Uhlika, “Suton” Krešimira Klemenčića, “Balada” Tomislava Šabana, “Koralna predigra br. 2, Adagio cantabile” Dubravka Detonija, te “Dječja brojalica” Mateja Meštrovića.

Ante Milić rođen je 2. srpnja 1969. u Parizu. Počeo je učiti klavir kod prof. Vilme Kleiner, nastavio kod svoje majke, Željke Milić, a diplomirao (1988) je i magistrirao (1994) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić. Tijekom školovanja osvojio je nekoliko nagrada na pijanističkim natjecanjima u Hrvatskoj i Italiji: Senigalia (1984, 3. nagrada), Udine (1985, 1. nagrada), JNMU – 2. nagrada (1. mjesto), Nagrada “Darko Lukić” (Zagreb, 1987) te Nagrada HGZ-a. Nastupao je u 14 europskih zemalja te kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT, Zagrebačkih solista, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra i dr. Od 1998. je docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dok je 2005. diplomirao i dirigiranje u klasi prof. Vjekoslava Šuteja i Tomislava Fačinija, a dirigirao je Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske, Mješovitim pjevačkim zborom Janjevo, te ansamblima koje je osnovao, odnosno Orkestrom Nota bene, puhačkim ansamblom Grand winds i renesansnim ansamblom Marco Polo. Pokretač je i pijanističkog ciklusa Piano fortissimo.