18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

U Vinkovcima održan International Valens Cup 2018.

Više od autora

- vl promo-
U sklopu prošlotjednih VI. Rimskih dana u Vinkovcima je, 2. lipnja, održan MMA turnir.Ovo je 3. turnir iz serije “Croatia MMA Challenge” u organizaciji Hrvatskog MMA Saveza. Na ovaj način iz Hrvatskog MMA saveza nastoje svojim članovima omogućiti priliku da imaju minimalno 12 mečeva kroz cijelu godinu radi prikupljanja osnovnog iskustva za eventualnu daljnju karijeru. Nakon Belišća, Splita i sada Vinkovaca, posljednji iz serije ovih turnira seli se u Zagreb početkom listopada.

Natjecatelji na vinkovačkom turniru i članovi MMA Team Valens demonstrirali su i svoje glumačke vještine, kao sudionici u programu VI. Rimskih dana, u ulogama gladijatora.

Ovo je druga godina za redom kako se održava International Valens Cup 2018., inače najveće amatersko borilačko natjecanje u regiji. Za potrebe turnira, MMA borcima svoju je sportsku dvoranu ustupila OŠ Antun Gustav Matoš, a na natjecanju je nastupilo čak 148 boraca iz 4 zemlje – Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore te u dvije discipline, naime grappling i MMA. Organizatori napominju kako je nedostajalo još desetak klubova iz regije, no i bez njih je natjecanje obilovalo kvalitetnim borbama, atraktivnim potezima i završetcima.

Najboljim borcem MMA dijela turnira proglašen je crnogorski predstavnik Aleksandar Mihajlović koji je u kategoriji seniora od 84 kilograma odnio prvo mjesto. U ženskoj je konkurenciji najbolja borkinja u disciplini MMA bila Antonija Golubić iz zagrebačkog Ban Team-a, dok je titulu najuspješnijeg MMA tima natjecanja odnio American Top Team Zagreb.

U grapplingu je, pak, titulu najboljeg borca zaslužio Ivan Gajčević iz BJJ kluba Rode iz Vinkovaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno