15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

U Vinkovcima preko 30 vrsta piva iz svih dijelova zemlje!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Za vrijeme održavanja Rimskih dana prvi put će biti održan i 1. Craft festival “Beeram domaće”, festival koji okuplja 12 pivara iz cijele Hrvatske i preko 30 različitih vrsta piva. Festival je pokrenut na inicijativu Ivana Vorgića koji je krenuo u proizvodnju Valensa, već dobro poznatog piva u Vinkovcima. Iza njega su stali brojni pivari iz Hrvatske, a sada nas očekuje i ovaj veliki festival povodom kojeg je održana medijska konferencija. Za suha grla brine se ekipa od Požege do Županje, Vinkovaca, Osijeka, Đakova, Našica, Nove Gradiške, Daruvara, Zagreba pa sve do Dubrovnika. Kvalitetu jamče Valens, Hepburn, Beckers, Black Hat, Stric, Slawoner, Bošnjak, Nova runda, Zmajska pivovara, Primarius, DBC i 5th Element. ”Očekujem dobar odaziv posjetitelja i mislim da je jako važno da nas ljudi podrže. Ovim putem promoviramo i čašu festivala koja je jako važna stavka svakog festivala, a naglasak je na kvaliteti konzumacije toga što se prodaje i promovira”, napominje Vorgić.

Festival će biti održan 1. i 2. lipnja u Ulici bana Josipa Jelačića (preko puta gradskog parka), a posjetitelje će privući pozitivna atmosfera i kreativnost izlagača. ”Pred nama je vikend jednog od najbogatijih programa u gradu, a vrlo važna stvar je i ovaj Festival. Svakako postoji poveznica s Rimskim danima jer imamo dva rimska cara koja su pila pivo u Vinkovcima, a očekujemo kako će ova inicijativa i dalje rasti”, izjavila je Mirjam Jukić, direktorica Novosti koji su i suorganizatori ovog prvog Craft Beer Festival. 


Grad Vinkovci je prepoznao ovu inicijativu, a gradonačelnik Bosančić se zahvalio svim organizatorima te našim gospodarstvenicima koji proizvode svoje pivo. “Rimski dani i Craft festival su nešto što želimo razvijati, a kroz dobru organizaciju vjerujem da to može doprinijeti našem gospodarstvu u broju dolazaka gostiju koji već puno toga prepoznaju u gradu. Grad će pomoći i u promociji Festivala i dat ćemo priliku da se razvijaju na najbolji mogući način”, ističe gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić

Posjetitelje očekuje i hrana na žlicu, točnije pivski gulaš i kobasice, ali i vege. Oba dana od 16 do 18 u Lapidariju Gradskog muzeja bit će održana i dva predavanja. U petak će Krešo Marić iz 5th Elementa i arheolog Hrvoje Vulić pokrenuti priču o povijesti pivarstva na ovim prostorima i kako to izgleda danas, a u subotu će proizvođači, distributeri i vlasnici kušaonica biti otvoreni za sva pitanja vezana uz pivo. Organizatori su doveli i dva domaća i na beer festivalima rado viđena sastava, Hladno pivo i Belfast food. Koncert u petak starta u 21, a u subotu u 22 sata.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno