- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 22 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 20 pozitivnih na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenom testu, javlja Stožer civilne zaštite naše županije.

Pet novooboljelih osoba je iz Vukovara, po tri osobe su iz Iloka i Borova, po dvije iz Županje i Bokšića te po jedna osoba iz Bošnjaka, Nijemaca, Cerića, Podgrađa, Privlake, Starih Jankovaca i Vođinaca. Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 8721, 8393 osobe su se oporavile, a ukupno je preminulo 196 osoba. Trenutno je u županiji 27 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 185 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 44410. U samoizolaciji na području županije je 425 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna četiri radnika iz sustava zdravstva (dva liječnika, jedna medicinska sestra/tehničar i jedan nezdravstveni radnik).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo tri učenika i pet nastavnika. U samoizolaciji se nalazi pet nastavnika i 63 učenika.