24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji četiri osnovne škole krenule su s nastavom po modelu C

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u petak je najavio da nastava u školama danas počinje uživo, kako je to predviđeno nastavnim planom i kalendarom, a uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Kako su, ovisno o procjeni epidemiološke situacije, škole pojedinačno mogle zatražiti provođenje online nastave, doznajemo kakva je situacija na području naše županije.

Od Jadranke Mustapić Karlić, v.d. pročelnice županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti, doznajemo kako su od srednjih i osnovnih škola kojima je osnivač Županija, danas s online nastavom krenule samo četiri osnovne škole.

„Dakle, 15 srednjih škola kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija krenulo je s nastavom po modelu A, odnosno s nastavom u školi. Od ukupno 41 osnovne škole, gdje je osnivač Županija, samo su 4 škole zatražile da idu po modelu C i to se odnosi na ovaj tjedan, znači od 10. do 14. siječnja”, ističe Jadranka Mustapić Karlić.

Temeljem procjene epidemiološke situacije nastavu po modelu C zatražile su osnovne škole u Vrbanji, Štitaru, Strošincima i Privlaci.

U Vinkovcima svih sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad Vinkovci krenule su s nastavom uživo.

„Sve škole pitali smo, s obzirom na situaciju odnosno broj zaražene i djece i djelatnika, smatraju li da treba radi sigurnosti prijeći na online nastavu, međutim, nitko to nije zatražio. Tako da su sve naše osnovne škole krenule s nastavom po modelu A”, ističe Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Prema najavama s nastavom uživo danas su trebale krenuti i sve osnovne škole u Vukovaru, kojima je osnivač Grad Vukovar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno