11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji ne očekuju se veće poteškoće u opskrbi vodom

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Danas su započeli radovi spajanja javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na crpilište Sikirevci kako bi se riješio problem s opskrbom pitkom vodom građana Slavonskog Broda koji je prouzročio ekološki incident uslijed kojega je onečišćeno vodocrpilište u Slavonskom Brodu.

Na terenu su danas bili i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković.

Tijekom poslijepodneva Dražen Milinković za Radio Vinkovce i Novosti.hr dao je izjavu o tom što podrazumijevaju radovi koji su počeli i kako će se oni odraziti na opskrbu pitkom vodom na području Vukovarsko-srijemske županije budući da se danas na terenu moglo čuti kako i ovo područje Vukovarsko-srijemske županije mogu očekivati povremene redukcije vode.

“Pred nama su dva ozbiljna zahvata. Jedan je spajanje cjevovoda koji je građen od Sikirevaca prema Slavonskom Brodu na Regionalni vodovod odnosno crpilište Sikirevci te dezinfekcija, ispiranje i tlačna proba tog cjevovoda kao i osposobljavanje vodospreme u Bickom Selu. S druge strane, također u suradnji s Hrvatskim vodama, idemo na žurno osposobljavanje još tri zdenca koji se tamo nalaze. Ukupno ima ih osam, a trenutačno su u funkciji četiri. Znači sa sedam zdenaca imali bi dovoljnu količinu vode kako bi mogli osigurati potrebe i Vukovarsko-srijemske i prema Brodsko-posavskoj županiji odnosno prema gradu Brodu. Mi ćemo svakako nastojati da dezinfekcija, ispiranje i tlačne probe koje se moraju obaviti, idu u noćnim satima, a isto tako nastojat ćemo što prije osposobiti tri dodatna zdenca. Tako da možda uspijemo sve odraditi tako da ne dođe do nekih velikih i ozbiljnih redukcija. Isto tako na području naše županije postoje određene vodospreme koje ćemo također tijekom noći puniti i tako osigurati dovoljnu količinu vode na našem području i vjerujem kako ćemo uz njih moći izdržati kad budemo imali pojačanu isporuku vode prema Brodu”, istaknuo je Dražen Milinković.

Tako, prema svemu sudeći, u Vukovarsko-srijemskoj županiji ne bi trebalo biti problema u opskrbi vodom, barem ne ozbiljnijih. A o svemu što se bude događalo u narednim danima, istaknuo je Dražen Milinković, građani će biti na vrijeme informirani.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno