2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

U Vukovarsko-srijemsku županiju stiglo 16 tona mandarina

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U okviru akcije „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove je godine dobila šleper mandarina. Ovoga puta radi se o donaciji od čak 16 tona mandarina, što je najveća količina do sada.

Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 16 tona mandarina koje je županu Boži Galiću ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Žaklina Marević. Naglasila je kako su ponosni jer ovaj prijateljsko-poslovni odnos traje već 11 godina, a ove su godine povećali količinu mandarina jer se donaciji pridružio i jedan otkupni centar iz Opuzena.

Još jednom želimo pokazati koliko nam je važna Vukovarsko-srijemska županija, koliko su odnosi između naše dvije županije dobri i pozitivni. Naši su župani uspostavili i jednu divnu poslovnu suradnju na korist svih žitelja obje županije kroz koju će vaši OPG-ovci, ali i naši proizvođači napraviti jedan ogroman pomak u reklamiranju i prodaji svojih proizvoda. To je već krenulo, a nadam se da će se suradnja nastaviti i dalje”, istaknula je Marević dodavši kako ju je oduševila županova inicijativa da se što prije uspostavi zračna linija Osijek-Dubrovnik kako bi njihovi turisti mogli posjetiti i uživati u svim ljepotama Slavonije.

Župan je zahvalio na vrijednoj donaciji istaknuvši kako je to potvrda prijateljstva dvije županije.„Naši dobri odnosi traju već godinama. Surađujemo na gospodarskom i kulturnom planu, a ovo je znak pažnje i želje da našu suradnju još više produbimo. Želimo uspostaviti zračnu liniju Osijek-Dubrovnik kako bi naši proizvodi svakodnevno mogli stizati na tržnice Dubrovačko-neretvanske županije i obrnuto, a također i kako bi turisti iz Dubrovnika mogli doći na izlete u Slavoniju”, rekao je župan.

Donaciju mandarina župan je odmah uručio fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije te Društvima Crvenog križa VSŽ. U ime svih zahvalio je fra Slavko Milić.

„Caritas vukovarskog dekanata djeluje više od 20 godina i stalno skrbi za više 130 obitelji među kojima 70 obitelji koristi jednokratnu pomoć, a ima i oko 70 korisnika pučke kuhinje, pa im je svaka pomoć više nego dobrodošla”, rekao je fra Slavko Milić..


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno