Kontaktirajte nas

Vijesti

U Vukovaru je jučer održana izvanredna sjednica Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije

Objavljeno

-

U Vukovaru je jučer održana izvanredna sjednica Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u vezi pojave ledostaja na rijeci Dunav i drugim rijekama na području Vukovarsko-srijemske županije. Na temelju Rješenja Hrvatskih voda o proglašenju redovne obrane od leda na rijeci Dunav, uspostavljen je uži stručni tim Stožera koji je stavljen u stanje pripravnosti,sa zadaćom stalnog nadzora ugroze od zaleđenih rijeka i vodotoka na području Vukovarsko-srijemske županije. Prema ukazanoj potrebi od strane Hrvatskih voda angažiran je rad ledolomaca iz Mađarske na rijeci Dunav, radi razbijanja ledenih barijera koje su se stvorile uslijed iznimno niskih temperatura na uzvodnom dijelu Dunava. Preporuča se stanovništvu izbjegavanje prilaska obali uz rijeku Dunav, a posebice izlazak na zaleđene površine rijeka na prostoru naše županije. Početkom nastave uočena je pojava masovnog izlaska djece i mladih na zaleđene površine vodotoka. Ovim putem upozoravamo da je ova radnja izuzetno opasna po život i zdravlje s obzirom na nepoznato stanje debljine leda. U slučaju nesreće iii propadanja kroz led izuzetno je opasno i otežano pristupiti spašavanju unesrećenih. S tim u vezi preporuka je svim osnovnim i srednjim školama na području županije da učenike upozore o opasnostima izlazaka na leđene površine. U slučaju događaja uzrokovanih zimskim uvjetima, ekstremno niskim temperaturama, ledostajom, ili prekida u opskrbi energentima i vodom pozivaju se građani da dojave proslijede putem žurnog broja 112.

Aktualno

Tehnički upis više od 21.100 studenata na ljetnom upisnom roku

Objavljeno

-

Napisao/la

    204 pregleda

Upisi novih studenata s ljetnog upisnog roka uspješno su tehnički završeni na većini visokih učilišta koja koriste Informacijski sustav visokih učilišta, priopćio je Sveučilišni računski centar.

Evidentiran je upis više od 21.100 kandidata na visoka učilišta, pri čemu je najveći broj upisa, oko 8000, izvršen prvog dana, 22. srpnja.

Većina studenata upisana je u prvih pet dana upisa, više od 18.500. Više od 18.300 studenata upis je obavilo u referadama na visokim učilištima, a oko 2200 studenata obavilo je upis godine putem Studomata, kažu u Srcu.

ISVU koristi 111 visokih učilišta u Republici Hrvatskoj za vođenje većine administracije vezane uz studente i tijek njihovog studiranja. Sustav aktivno koristi više od 14.000 djelatnika i više od 140.000 studenata, a njegovo održavanje i razvoj programske podrške osigurava Srce, stoji u priopćenju.

Nastavi čitati

Aktualno

Domagoj Bubalo prvak Hrvatske u kategoriji 30+

Objavljeno

-

Napisao/la

    1975 pregleda

U organizaciji Hrvatskog teniskog saveza veterana i Teniskog kluba „Županja 1881” održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2021. koje je okupilo 35 igrača u osam kategorija.

Najuspješniji Vinkovačanin bio je 31-godišnji Domagoj Bubalo, član Teniskog kluba „Vinkovci”, koji je pobjedama od 3-6 6-3[10-6], 7-5 6-3 i 6-0 6-0 postao prvak Hrvatske u svojoj kategoriji MS30. Ovim se naslovom Domagoj smjestio na drugo mjesto rang liste igrača po kategorijama na razini Hrvatske, odmah ispod Vidića koji mu je i bio najveća konkurencija na turniru. „Sudjelovao sam na raznim veteranskim turnirima, ali je ovo prvo prvenstvo Hrvatske te se ovom titulom otvara mogućnost sudjelovanja na svjetskom veteranskom prvenstvu koje će se održavati u Umagu. Ovim putem pozivam sve koji se bave veteranskim tenisom da se uključe i sudjeluju u istim ili sličnim natjecanjima. Također, pozivam sve ljubitelje tenisa da se odazovu na Festival tenisa u organizaciji TK „Vinkovci” koji će se održati u rujnu ove godine”, rekao je Bubalo čestitavši svim ostalim prvacima u drugim kategorijama.

Osim njega, zapažene rezultate ostvarili su Petar Šimić koji je odnio titulu viceprvaka Hrvatske u kategoriji MS50 i Miroslav Čuljak koji je u istoj kategoriji svoj put završio u polufinalu i to u meču protiv vinkovačkog viceprvaka.

Nastavi čitati

Aktualno

Za dva Erasmus+ projekta Poljoprivredno šumarskoj školi odobreno gotovo 100 tisuća eura

Objavljeno

-

Napisao/la

    444 pregleda

Ovih je dana u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci puno razloga za slavlje i ponos. Naime, u ovom projektnom ciklusu odobrena su im čak dva projekta u okviru Erasmus+ programa.

Oba jednako važna, oba jednako kvalitetna i oba od neprocjenjive vrijednosti. Učenicima i nastavnicima ove vinkovačke škole dodatno će obogatiti znanje koje imaju, ali i donijeti brojne druge vještine koje će zahvaljujući Erasmus programu brusiti izvan granica Lijepe Naše. Među prihvaćenim projektnim prijedlozima, a to znači da su ispunili sve kriterije formalne prihvatljivosti, da je ostvaren dostatan broj bodova na kvaliteti te da postoje potrebna sredstva za financiranje, našla su se čak dva projekta Poljoprivredno šumarske škole.

Projektni prijedlog “GoAgro” ostvario je 87 bodova, a odobren iznos financiranja je čak 80.303 eura. Namijenjen je učenicima obrazovnih programa agrotehničar, fitofarmaceut i cvjećar koji će u Francuskoj, Španjolskoj i Portugalu obavljati praktičnu nastavu, upoznavati suvremene tehnologije u poljoprivredi i druge kulture te tako poboljšati svoje stručne vještine, a uz učenike će job shadowing provoditi i njihovi nastavnici strukovnih predmeta.

Drugi odobreni projektni prijedlog je MOTIVE – MOTivated and InnovatIVE. Ostvario je 85 bodova i za njega je odobreno 18.693 eura bespovratnih sredstava. Tijekom ovog Erasmus projekta nastavnici i stručni suradnici profesionalno će se usavršavati u raznim državama u Europi i tako doprinijeti modernizaciji škole.

Čestitamo na ovom velikom uspjehu!

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 3 sata

Tehnički upis više od 21.100 studenata na ljetnom upisnom roku

Upisi novih studenata s ljetnog upisnog roka uspješno su tehnički završeni na većini visokih učilišta koja koriste Informacijski sustav visokih...

Aktualnoprije 5 sati

Domagoj Bubalo prvak Hrvatske u kategoriji 30+

U organizaciji Hrvatskog teniskog saveza veterana i Teniskog kluba „Županja 1881” održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2021. koje je okupilo...

Aktualnoprije 6 sati

Za dva Erasmus+ projekta Poljoprivredno šumarskoj školi odobreno gotovo 100 tisuća eura

Ovih je dana u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci puno razloga za slavlje i ponos. Naime, u ovom projektnom ciklusu odobrena...

Aktualnoprije 7 sati

Zbog pesticida opozvano vrhnje i Cremino za kuhanje

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o opozivu još dva proizvoda, vrhnja i Cremina za kuhanje, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida...

Aktualnoprije 9 sati

U Hrvatskoj 186 novooboljelih i jedan smrtni slučaj

U Hrvatskoj je zabilježeno 186 novih slučajeva zaraze koronavirusom s kojim je umrla jedna osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne...

Aktualnoprije 11 sati

Gužve zbog nove osobne, u Vinkovcima prvi dan zaprimljeno 114 zahtjeva

U ponedjeljak, 2. kolovoza, započelo je zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica druge generacije koje će sadržavati biometrijske identifikatore...

Aktualnoprije 12 sati

Dvoje novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 PCR testiranjem na COVID-19 potvrđene su 2 nove...

Aktualnoprije 12 sati

Uništavanje imovine i fizički napad u Vukovaru

Iz PU vukovarsko-srijemske danas izvješćuju kako je 31. srpnja oko 22,30 sati u Vukovaru, u ulici Dvanaest redarstvenika, 31-godišnji Vukovarac...

Najčitanije