Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ namijenjeno svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova EU.  

Devetnaesti grad domaćin “Regionalnih dana EU fondova” je Vukovar u kojemu je danas održan Sajam EU fondova na Trgu Republike Hrvatske u sklopu događanja “Svi zaJedno za Hrvatsko Naj – Vukovar 2019”. 

Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci imali priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji su način ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz fondova EU.  Također, putem brojnih događanja, koja će biti organizirana u 30 gradova diljem Hrvatske, a obuhvaćaju besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, šira javnost moći će na razumljiv i pristupačan način dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

“Želimo našim građanima približiti EU fondove, spojiti ih s poduzetnicima koji su već imali priliku koristiti sredstva EU, želimo da oni čuju njihova iskustva. Sve je više poduzetnika koji svojim projektima apliciraju za sredstva EU fondova, a da bi se uspjelo treba imati dobru ideju uobličenu u kvalitetan projekt”, istaknula je u Vukovaru Kristina Bilić, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, naglasivši i veliko značenje u tome procesu lokalnih agencija za razvoj.

Na ovogodišnjem Sajmu EU fondova u Vukovaru sudjelovalo je oko 20-tak izlagača iz Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i ostalih dijelova Hrvatske.