Pune ruke posla imali su protekli vikend policajci Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Možda i najbizarniji slučaj dogodio se jučer u Vukovaru, kada su u ranim jutarnjim satima u ulici Rudina četvorica mladića osobnim vozilom presreli i zapriječili put teretnom vozilu kojim je upravljao 55-godišnjak iz Vukovara.

Vozača su fizički napali te oštetili teretno vozilo i potom se udaljili u nepoznatom smjeru. U Općoj županijskoj bolnici Vukovar 55-godišnjaku je ukazana liječnička pomoć i utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Operativnim saznanjima na terenu, policijski službenici su ubrzo pronašli trojicu počinitelja te ih priveli u policijsku postaju. Utvrđeno je kako se radi o 20-godišnjaku, 23-godišnjaku i 26-godišnjaku s vukovarskog područja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predani su u pritvorsku jednicu policije dok je za četvrtim počiniteljem, 30-godišnjakom iz Vukovara, raspisana potraga. Nemili događaj dogodio se i u Boboti, gdje je u subotu za vrijeme nogometne utakmice između nogometnih klubova iz Vukovara i Bobote, 42-godišnjak iz Vukovara ušao u natjecateljski prostor i fizički napao suca utakmice, 34-godišnjaka iz Osijeka. U KBC Osijek 34-godišnjak je zatražio liječničku pomoć, a protiv 42-godišnjaka podneseni su optužni prijedlozi iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

U subotu su zabilježena i dva napada psa na građane. U Lipovcu, u Bosutskoj ulici, pas 48-godišnjakinje izašao je iz dvorišta obiteljske kuće te ugrizao 11-godišnjakinju iz Lipovca. 11-godišnjakinja je lakše ozlijeđena. U Otoku, u ulici Ruđera Boškovića, pas 59-godišnjaka izašao je iz dvorišta obiteljske kuće i napao 36-godišnjaka i 43-godišnjaka iz Otoka koji su prolazili ulicom, no uspjeli su pobjeći psu.

Vlasnicima pasa uručen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Što se prometnih nesreća tiče, na našem ih je području zabilježeno 12, od čega devet prometnih nesreća s materijalnom štetom, dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene i jedna prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom. Naime, u petak, 5. travnja, oko 19,30 sati, 19-godišnjak iz Cerića upravljao je osobnim automobilom „Peugeot 206“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Ljudevita Gaja u Vinkovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, nije se na vrijeme zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza te je udario u pješakinju, 75-godišnjakinju iz Vinkovaca, koja je u tom trenutku prelazila kolnik, a koja je uslijed udara teže ozlijeđena.