Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije danas je u hotelu Le Premier u Zagrebu organizirala vinsku degustaciju “Traminac – vino kraljeva”, treću iz ciklusa “Vinske priče Srijema”.
„Od kada je zasađen prvi trs traminca 1701. na Principovcu, ladanjskom imanju obitelji Odescalchi i najpoznatijem srijemskom vinorodnom području, ova sorta pobuđuje zanimanje vinskog svijeta. Srijemski traminci pili su se na kraljevskim dvorovima, osvajaju svjetske nagrade i zaštitni su znak Iločke vinske ceste s dvadesetak šarmantnih vinarija među kojima su i Stari podrumi iz 15. i 18. stoljeća. Ovo je najbolja pozivnica za posjet Srijemu i Slavoniji posebno za ljubitelje vina“, istaknula je ovom prilikom Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.
Osam vrhunskih traminaca posluženih uz jela poznatog chefa Stefana Cosattinija pokazala su kako je riječ o iznimnim vinima koja savršeno idu uz najfinija jela.
Vinarija Papak predstavila je traminac Radosh, suho vino iz 2017. intenzivnog mirisa muškatnih aroma, meda i starih ruža, kremoznog i slatkastog okusa te Traminac ledene berbe 2016., suptilnih mirisa karamele, mandarina, narančine kore i slojevita okusa s puno maslaca. .
Iz Vinarije Dragun poslužen je polusuhi Traminac iz 2019., dominantnih mednih nota, nježno slatkast i pitak,.
Vinarija Trs predstavila je polusuhi Traminac iz 2018., s mirisima meda, karamela i ruže, ugodne svježine, jačeg tijela, lijepo izbalansiran, uravnoteženih šećera i kiseline te Traminac izborne berbe iz 2016., iznimnog okusa s bademom na afteru,
Iz Iločkih podruma stigao je polusuhi Traminac Principovac iz 2018., raskošnog mirisa orašastih plodova, datulja, petroleja, bijelog cvijeća, vanilije, maslaca, suhe smokve, prekrasne svježine, kremozan, pun, dugog završetka te Traminac izborne berbe iz 2017., moćnog, slojevitog mirisa sa slatkastim notama, pitkog, s velikim potencijalom starenja…
Iz vinarije Ivana Čobankovića poslužen je Traminac izborne berbe bobica iz 2008., slojevitog mirisa s medastim i dimnim notama, gustog i predivnog okusa s oksidativnim završetkom koji podsjeća na cherry.
Vrhunska vina poslužila je vrsna sommelierka Jelena Šimić Valentić.
Na degustaciji “Traminac – vino kraljeva”, kušati se mogla i Traminka, mirisna rakija OPG-a Barbarić.
Novosti.hr poštuje vašu privatnost. Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, poboljšanje korisničkog doživljaja, osiguravanje integracije s društvenim mrežama i prikaz (ciljanih) reklamnih sadržaja. Ako nastavite koristiti ove stranice prihvaćate korištenje istih, ali ne i osobne podatke. Kolačići su anonimni te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem pregledniku. Prihvati i zatvoriViše informacija
Politika privatnosti i Politika kolačića
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.