Kontaktirajte nas

Slavonija

U zakupu dodatnih 132 hektara državnog zemljišta

Objavljeno

-

U prostorijama Općine Stari Jankovci upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području ove općine. Naime, odlukom o raspisivanju javnog natječaja ponuditelji su se natjecali za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta i to za 17 parcela ukupne površine 132,0659 hektara, a zemlju su u zakup dobili na rok od 25 godina. Svaki ponuditelj mogao se natjecati za maksimalnu površinu od 20 hektara, a katastarske čestice koje su bile predmet natječaja nalaze se u katastarskim općinama Orolik i Slakovci.

“Na Javni natječaj pristigle su ponude 19 ponuditelja, javno otvaranje istih održano je 13. siječnja 2021. godine u Domu kulture u Starim Jankovcima, a kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere. Javnom otvaranju pristiglih ponuda nazočilo je ukupno devet predstavnika ponuditelja. Na Odluku o izboru najpovoljnije ponude nije bilo prigovora, Županijsko državno odvjetništvo izdalo je svoje pozitivno mišljenje na dostavljene im Ugovore, te smo u ponedjeljak upriličili i svečano potpisivanje”, ističe načelnik općine Dragan Sudarević.

U ovoj općini započeli su i radovi na rekonstrukciji županijske ceste Ž4194 u Novim Jankovcima na dionici od željezničke pruge do mosta na kanalu Vidor. Radovi vrijedni nešto više od 5,3 milijuna kuna u nadležnosti su Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije i trebali bi biti gotovi do početka studenoga.

Aktualno

Za prijevoz redovitih studenata vlakom osigurano 940 tisuća kuna

Objavljeno

-

Napisao/la

    174 pregleda

Vukovarsko – srijemska županija i HŽ Putnički prijevoz od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine sufinanciraju prijevoz vlakom redovitim studentima koji imaju prebivalište na području županije, od mjesta stanovanja do mjesta studiranja u Hrvatskoj.

Oni koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na dvije povratne ili četiri jednosmjerne besplatne karte tijekom kalendarskog mjeseca, a oni koji studiraju u ostalim mjestima ostvaruju pravo na jednu povratnu ili dvije jednosmjerne besplatne karte u istom vremenskom razdoblju.

Studenti koji su ovu mjeru već prije koristili, na blagajnu Željezničkog kolodvora Vinkovci moraju donijeti potvrdu o redovitom studiranju kako bi produžili prava dok oni koji po prvi puta koriste ovu pogodnost moraju prvo otvoriti profil Student Vukovarsko-srijemske županije. Iz Županije navode kako je ove godine interes veći nego ikad, a točnu brojku znat će tek za mjesec dana.

Predviđen iznos za prijevozne karte prvotno je iznosio 750 tisuća, a upravo zbog velikog broja prijava, rebalansom proračuna dodano je još 190 tisuća kuna. „Mi ćemo sad s 940 tisuća kuna imati gotovo jednaka sredstva kao i Splitsko – dalmatinska županija koja im i veći broj stanovnika i osjetno više studenata”, rekao je Mario Meštrović, v.d. pročelnika Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije dodavši kako je već sada registrirani broj studenata premašio brojku od 1100 što je ekvivalent 1800 vožnji.

„Drago mi je da svake godine ima sve više prijava i što su mladi zainteresirani. Prije tri godine krenuli smo sa 650 korisnika i 300 tisuća kuna, godinu nakon taj se broj popeo na tisuću studenata i 410 tisuća kuna dok je u ovoj godini mjeru koristilo oko 1.200 studenata, za što je izdvojeno 940 tisuća kuna”, naveo je naglasivši kako je cilj ove mjere vraćanje studenata u mjesta u kojima su odrasli. Nije rijetka situacija da oni koji studiraju u Zagrebu ili dalje najčešće ostanu tamo i nakon studija, a upravo se to ovom mjerom želi spriječiti.

Nastavi čitati

Aktualno

Vladimir Bataković novi je predsjednik Drvnog klastera “Slavonski hrast”

Objavljeno

-

Napisao/la

    223 pregleda

Skupština Drvnog klastera Slavonski hrast održana je jučer u Gradištu, u Drvno –tehnološkom centru. Na mjesto dosadašnjeg predsjednika, Josipa Faletara, došao je novoizabrani Vladimir Bataković, iz tvrtke Bjelin Spačva.

„Čast mi je biti izabran na ovu dužnost. Nastavit ću i dalje smjerom okupljanja velikih i malih drvoprerađivače, a posebno ću podržati našeg župana Damira Dekanića u decentralizaciji Hrvatskih šuma, što je izuzetno važno za naš kraj i zaposlenje što većeg broja ljudi”, rekao je Bataković.

Na otvaranju Skupštine pozdravne govore uputili su vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić, član Uprave Bjelin Otok d.o.o. Jozo Jović, ravnatelj Drvodjelske tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac i načelnik Općine Gradište Srećko Papac.

„Centar počinje s radom u pravo vrijeme, s dobrom ekipom koja je pokazala kako se povlače EU sredstva i kako se može izgraditi ovakav reprezentativan objekt. Ovdje će, osim naših drvoprerađivača, dolaziti i učenici srednjih škola, studenti drvne tehnologije u Vinkovcima koji će s novim znanjima sutra doći spremni na tržište rada i zaposliti se u jednoj od tvrtki koje rade na našem području”, rekao je Damir Dekanić naglasivši važnost decentralizacije Hrvatskih šuma, odnosno težnje da u našoj županiji ostane veći dio dobara koji ovdje i nastaje. „Tvrtka Bjelin kupila je tvrtku Spačva i ide u značajnu modernizaciju te značajno poboljšanje uvjeta rada”, zaključio je župan Dekanić.

Nastavi čitati

Aktualno

Sjedeća odbojka sport je u kojemu su zajedno osobe s invaliditetom i zdrave osobe

Objavljeno

-

Napisao/la

    164 pregleda

Kao partner u međunarodnom Erasmus+ Sport europskom projektu / Be.S.T.S. Volley, koji je u popularizaciji sjedeće odbojke povezao Hrvatsku, Italiju, Španjolsku i Tursku, Odbojkaški klub osoba s invaliditetom Zrinski Nuštar od danas do nedjelje domaćin je drugoj partnerskoj aktivnosti u sklopu ovoga projekta vrijednog 60 tisuća eura, a čiji je nositelj partner iz Italije.

Trodnevni susret započeo je prijemom kod načelnika općine Nuštar Hrvoja Drinovca. Do nedjelje planiran je niz prezentacija i predavanja, a završno bit će odigrana i utakmica između OK OSI Zrinski i Erasmus+ partnera.

Važno je naglasiti da je sjedeća odbojka specifičan sport, kojeg može igrati tko god to želi, muškarci i žene, mladi i stari, bez obzira na to imaju li ili nemaju invaliditet, svi su dobrodošli, istaknuo je danas predsjednik OK OSI Zrinski Zvonimir Tomić.

“Ovo je tek početak i trebat će malo vremena da to svima sjedne. Dobili smo i neke reakcije u smislu kako vi zdravi igrate sjedeću odbojku, ali to je moguće u Hrvatskoj. Mi igramo prvu ligu koja počinje u mjesecu studenom, a igraju je i žene i muškarci bez obzira na dob. Mi imamo članove od 20 do 55 godina, imamo zasad tri invalida i svi smo zajedno, a cilj nam je upravo da nam se pridruži što veći broj osoba s invaliditetom”, kazao je Tomić.

Načelnik Hrvoje Drinovac ovom je prilikom istaknuo kako Općina podržava rad svih udruga i klubova, a jedan ovakav klub koji povezuje zdrave osobe i osobe s invaliditetom svakako mora imati benefite za lokalnu zajednicu.

Emil Gubica, predsjednik županijskog Sportskog saveza osoba s invaliditetom istaknuo je kako su u ovoj organizaciji osobito sretni jer su napokon dobili i jedan klub koji se bavi ekipnim sportom.

“I rad ovoga kluba, kao i svih ostalih članova našega Saveza, u velikoj će mjeri ovisti i o finan cijskim mogućnostima. Problem je u tome što se u ovom trenutku u našoj županiji jako malo izdvaja za rad klubova osoba s invaliditetom mislim da na tome treba poraditi”, kazao je Gubica.

OK OSI Zrinski Nuštar osnovan je prošle godine sa željom da u invalidski odbojkaški sport okupi što veći broj vojnih i civilnih invalida iz Domovinskoga rata i ostalih osoba s invaliditetom s ciljem prihvaćanja vlastitog hendikepa, sporta kao oblika rehabilitacije, mogućnosti provođenja slobodnog vremena i podizanja opće kvalitete življenja.

Također, cilj je inkluzija djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo kroz sport te senzibilizacija opće populacije za probleme mladih osoba s invaliditetom, kao i stvaranje uvjeta osobama s invaliditetom i hrvatskim braniteljima za redovito bavljenje sportom, ali na kraju i zadovoljavanja potrebe za očuvanjem, održavanjem, poboljšanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja svih članova.

Želja je i senzibilizirati mlade za teškoće osoba s invaliditetom i hrvatskih branitelja i poticati ih na volonterske programe.

 

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 7 sati

HNK Cibalia Vinkovci – NK Osijek II 1:0

U Vinkovcima je danas odigran susret između HNK Cibalia i NK Osijek, koji je završio pobjedom domaćina 1:0. Jedini gol...

Aktualnoprije 9 sati

160 milijuna kuna novih investicija

Na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća usvojeno je izvješće o poslovanju Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije u 2020. godini, koju je ova...

Aktualnoprije 11 sati

Počast vukovarskim herojima Blagi Zadri i Alfredu Hillu

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru odana je počast dvojici vukovarskih heroja koji su život izgubili na...

Aktualnoprije 12 sati

Posao udomitelja traje 24 sata na dan, a iziskuje veliko srce i ljubav prema djeci

Udomiteljstvo je častan poziv koji traje neprekidno, a zahtjeva veliku ljubav prema djeci i obitelji. Upravo zbog toga, Udruga udomitelja...

Aktualnoprije 14 sati

Treći Walkow buvljak okupio mnoštvo zaljubljenika u retro, vintage i rabljene stvari

Danas je u Centru kulture Walkow posebno veselo i šareno, a sve zahvaljujući trećem po redu buvljaku pod imenom Daj...

Aktualnoprije 15 sati

Sezona viroza počela ranije nego inače

Povratak u školske klupe i dječje vrtiće oduvijek se, osim uz početak nove školske, odnosno pedagoške godine, vezao i za...

Aktualnoprije 16 sati

Za prijevoz redovitih studenata vlakom osigurano 940 tisuća kuna

Vukovarsko – srijemska županija i HŽ Putnički prijevoz od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine sufinanciraju prijevoz vlakom redovitim...

Aktualnoprije 18 sati

Od 330 testiranih, u županiji 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 75 je novih pozitivnih osoba na COVID-19...

Najčitanije