34 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Ubojstvo na Manhattanu (Manhattan Murder Mystery, 1993.)

Više od autora

- vl promo-

fkf_ubojstvo-na-manhattanu_manhattan-murder-mystery_1993_ST

Diane Keaton, koja je već zaradila Oscara u Allenovu prethodnom filmu za najbolju žensku ulogu (Annie Hall), u ovome filmu glumi Carol Lipton. Film je bio nominiran za dva Zlatna globusa.

fkf_ubojstvo-na-manhattanu_manhattan-murder-mystery_1993_dvd-coverCarol Lipton je bivša marketinška stručnjakinja udana za Larryja Liptona (Allen), koja se odrekla karijere kako bi odgajala njihova sina. Znatiželjna i impulzivna, s viškom slobodna vremena, nju muči iznenadna smrt njezine susjede, što njezin suprug ne gleda blagonaklono – on bi radije da cijelu stvar pusti na miru.

Ali Carol postaje opsjednuta, a njezina prijateljica Marcia (Angelica Huston) sluša različite teorije i strategije, a nedavno rastavljeni prijatelj Ted (Alan Alda), koji je potajno zaljubljen u Carol, također se uključuje.


Larry postane ljubomoran, pa se i on pridruži „istrazi“. Rezultat je detektivska priča i urnebesna komedija, a vrhunca se ‘ne bi postidjela ni Miss Marple’ (Roger Ebert).

U ovoj urnebesnoj komediji Woody Allena u glavnim se ulogama pojavljuju Woody Allen, Diane Keaton, Anjelica Huston, Alan Alda, Jerry Adler, Lynn Cohen i mnogi drugi.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno