-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Učenici imaju priliku osvojiti besplatan izlet

Više od autora

- vl promo-

Učenici osnovnih i srednjih škola imaju priliku osvojiti besplatan izlet. Kako bi osvojili ovu primamljivu nagradu moraju snimiti videonajavu (trailer) za knjigu. Besplatni izlet ima kulturno-umjetnički program, a rok za prijavu je od 24. siječnja do 3. travnja ove godine.

Videonajava mora biti duga maksimalno dvije minute, a broj radova koje škola može prijaviti je neograničen. Ministarstvo kulture i medija nagradit će razrede iz kojeg dolazi nagrađeni učenik ili skupina učenika. Škole se pozivaju da svoje radove prijave elektroničkim putem. Potrebno je poslati popunjene online prijavnice i poveznicu na video objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu kao što je primjerice YouTube. Ako je video zaključan mora se dostaviti i lozinka. Osim toga, ne smije imati ograničenje pregleda kako bi članovi povjerenstva mogli neometano prosuditi radove.


„Ovim Pozivom doprinosi se ponajprije razvoju čitalačke pismenosti djece i mladih te se daje poticaj na aktivno i kritičko čitanje kao temeljnim ciljevima Nacionalne strategije”, navode u Ministarstvu kulture i medija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno