6 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Učenici nadmudrili učitelje i pobijedili u gradskom derbiju

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U MNK-u Vinkovci glavni razlog poraza u derbiju (6:4 za Aureliju) vide u tome da nisu iskoristili svoje prilike, pogodili su nekoliko prečki i stativi, dok je Aurelia bila malo smirenija u završnici i zabila gradskom rivalu 6 golova, i tako potvrdila najveću boljku Vinkovaca ove sezone, a to je obrana koja po utakmici prima približno 6 golova.

„Naš klub je poznat po takozvanom „run and gun” futsalu u kojem nam je cilj zabiti gol više od protivnika i nadigravati se sa svakim, a naša igračka kvaliteta nam to i omogućava, a dokaz tome je da smo, unatoč velikom broju primljenih pogodaka, i dalje u vrhu lige”, rekao nam je jedan od glavnih aktera u gradskom derbiju vratar Vinkovaca, Dominik Jelinić.

MNK Vinkovci ove jeseni ima veliki hendikep, kao i sve sportske ekipe, a to je nedostatak dvorane i prisiljeni su trenirati na betonskom igralištu, a same termine treninga prilagođavaju obvezama igrača, od kojih većina igra i veliki nogomet. No, unatoč teškoj situaciji, u klubu se događaju pozitivne promjene. „Na mjesto predsjednika došao je mladi i ambiciozni Miron Veselčić, igrački kadar nam se promijenio, financijski smo se malo stabilizirali i postali smo aktualniji na društvenim mrežama. Sve su to koraci koji vode prema podizanju kluba na jednu veću razinu, no najbitnije od svega je da smo svi prijatelji i prava klapa”, dodao je Jelinić.

U Aureliji se ne skrivaju od svojih ambicija i ciljeva za ovu sezonu, a to je osvojiti regionalni kup (što su i učinili) te prvo mjesto u ligi. „Nadamo se prvom mjestu i svi živimo u toj nadi da to i možemo učiniti”, istaknuo je trener Aurelije, Kristian Šoštar.

Aurelia ima najmlađu momčad u ligi kojoj je prosjek godina oko 19, i u pohodu na prvo mjesto, mladost i neiskustvo nadoknađuju radom, angažmanom i treningom kojeg nikad ne nedostaje. „Radimo i na tome da kontroliramo emocije, da smo psihološki stabilni i mislim da su moji dečki dosad pokazali jednu veliku zrelost, pogotovo na utakmici s Vinkovcima”, izjavio je Šoštar.

Trener Aurelije ima u svojoj svlačionici jednog izvanserijski talentiranog dragulja, a riječ je o Romeu Sušcu, mladiću koji ima 18 godina te još ima pravo nastupa za juniore. „Romeo se strašno razvio od kadetske završnice u Vinkovcima nakon čega je pozvan u ljetni  reprezentativni kamp, a ubrzo i na zimski. Napredak koji je ostvario između ljetnog i zimskog kampa bio je nevjerojatan”, ističe Kristian. Romeo je ogroman talent, prvi je strijelac lige, a još je junior kojeg čeka blistava karijera i   sigurno je da će jednog dana postati prvoligaški igrač.

Šoštar je izrazio želju da Sušac igra prvu ligu u Vinkovcima i tako najavio tri dugoročna cilja Aurelije, a to su da Aurelija bude kroz određeno vrijeme stabilan prvoligaš, proširenje futsal akademije koja danas broji preko 120 djece i zadnji dugoročni cilj Aurelije je projekt vlastite dvorane.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno