14 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Volontiranjem činimo dobro sebi i drugima

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci obilježilo je danas Međunarodni dan volontera motivacijskom javnom tribinom pod nazivom “Volontiram – mijenjam svijet!”. Tribina je održana u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića na inicijativu povjerenika Crvenog križa Vinkovci u toj školi, Benjamina Dobutovića, već petnaestu godinu zaredom, a okupila je volontere, članove Ogranaka Mladih Crvenog križa Tehničke škole Ruđera Boškovića, Srednje strukovne škole i Drvodjelsko-tehničke škole.

“Na današnjem programu održavamo motivacijsko predavanje o volonterskom radu i na taj način zahvaljujemo svim volonterima Tehničke škole. S njima su danas i njihovi kolege iz susjednih škola, a zahvaljujemo svim volonterima što ulažu jedan veliki trud i svoje slobodno vrijeme kako bi pomagali onima kojima je pomoć najpotrebnija”, istaknuo je Branko Tomić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Osim motivacijskog predavanja, voditeljica socijalnih djelatnosti i za rad s mladima Tena Galić, održala je radionice o prevenciji nasilja u vršnjačkim vezama, u holu škole volonteri su dijelili promidžbene materijale o zdravstvenim i socijalnim djelatnostima Hrvatskog Crvenog križa, a svim zainteresiranima pružena je i prilika za upis u članstvo Hrvatskog Crvenog križa. Na kraju programa snimljena je milenijska fotografija svih volontera.

Učenici ovih škola su, zahvaljujući velikoj podršci ravnatelja i profesora te velikom angažmanu nastavnika – koordinatora Mladih Crvenog križa, već dugi niz godina iznimno aktivni u provedbi humanitarnih aktivnosti Crvenog križa, čime pokazuju visoku razinu socijalne osjetljivosti, a svojim aktivnostima ublažavaju posljedice opće gospodarske krize i recesije. “Tehnička škola već 15 godina surađuje s Crvenim križem i imamo jako puno volontera koji idu na natjecanja gdje ostvarujemo zavidne rezultate, a organiziramo i dobrovoljna davanja krvi. Uključujemo se u rad Crvenog križa i pomažemo na sve moguće načine koliko je to moguće. Učenici rado to prihvaćaju i od 760 učenika njih preko 100 je uključeno u volontiranje”, rekao nam je ravnatelj Tehničke škole Mato Vukušić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno