13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Učenje pasa poslušnosti

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Parku za pse na Kanovcima počeo je 4. tečaj osnove poslušnosti pasa. Zainteresirani vlasnici pasa još uvijek se mogu priključiti. Termini su utorkom i četvrtkom od 18,30 sati, a tečaj traje do 10. listopada

Kinološki športski klub “Cibalia” Vinkovci nastavlja s tečajevima osnove poslušnosti pasa koji su namijenjeni svima koji žele kvalitetnije provoditi vrijeme sa svojim ljubimcima sigurni u njihovo dobro ponašanje, a što je najvažnije ponajprije kada sa psom izađu izvan kućnoga okruženja.

U Parku za pse na Kanovcima u utorak, 4. rujna, počeo je 4. tečaj osnove poslušnosti pasa u organizaciji KŠK “Cibalia” Vinkovci, popularno nazvan “Tečaj za početnike: Novi trikovi”. Park za pse na Kanovcima članovi KŠK “Cibalia” uredili su prije dvije godine u suradnji s Gradom Vinkovcima i od tada ga redovito održavaju. Park služi za vježbanje i pripreme pasa koji sudjeluju na natjecanjima i za stručni rad sa psima kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima, a na raspolaganju je i svim građanima koji mogu s ljubimcem doći i slobodno ga pustiti na istrčavanje u sigurnom ograđenom prostoru bez straha da će istrčati pred automobil, nekoga uplašiti ili možda pobjeći.

Tečajevi osnove poslušnosti krenuli su odmah po uređenju parka, a ustalila su se dva termina godišnje, jesenski i proljetni, kao i u tjednu, utorak i četvrtak. Tako se i ovogodišnji jesenski, 4. po redu tečaj, održava utorkom i četvrtkom s početkom u 18,30 sati, a svatko tko ima psa i želi da njegov pas nauči osnove poslušnosti još uvijek se može priključiti. Tečaj traje do 10. listopada.

Na tečaju vlasnici uče na pravilan način provesti postavljanje i korištenje opreme, držanje povodnika, dovođenje psa u osnovni položaj, uspostavljanje kontakta vodiča i psa, pravilnu reakciju na ime, izvođenje vježbi “lezi”, “sjedi”, “dođi” te kompletnu socijalizaciju za izložbene pse jer bez obzira na to hoće li pas ići na izložbe ili ne, te su vježbe nužne kako bi se pas primjereno ponašao van svog prostora i pri susretu s drugim ljudima i s drugim psima.

“Naš je cilj da vlasnik na pravilan način, uz stručne naputke, sam odgoji svog psa kako bi s njim mogao vladati. A ono što stalno ističemo to je nužnost ustrajnog samostalnog rada sa psom. Sve što radimo na tečaju, svaku vježbu, potrebno je ponavljati van tečaja dok nismo sigurni da ju je pas usvojio. Uz ustrajan i pravilan rad i strpljenje, rijetko koji pas neće naučiti ono čemu ga učimo”, ističe voditelj tečaja Stipo Stanković, predsjednik KŠK “Cibalia” Vinkovci i licencirani instruktor i savjetnik za ponašanje pasa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno