17 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Učionica bez zidova u Tordincima i Antinu

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Osnovnoj školi Tordinici privodi se kraju jedan od projekata koje provode vrijedni učenici i nastavnici ove škole. Riječ je o projektu „Učionica bez zidova“ s odličnim rezultatima koji se ogledaju u boljem radu s učenicima i boljim učeničkim rezultatima. Konkretno, poboljšana su tri područja rada: suvremeni pristupi nastavi – učenje na otvorenom / izvanučioničko učenje, projektna nastava te upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi”.

Provedba programa započela 1. srpnja 2017. godine i traje do 31. kolovoza 2018. godine. Projekt je prihvatila Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2017. g. za program Erasmus+ Ključna aktivnost 1 za područje općeg obrazovanja, a financijska potpora odobrena je u iznosu od 11.965,00 eura.

U okviru projekta, koji je imao vrlo pozitivan učinak na učenike, provedene su brojne aktivnosti pa je tako, između ostaloga, izgrađena i učionica na otvorenom u Područnoj školi u Antinu, a učitelji sudionici mobilnosti stečena znanja prenijeli su ostalim učiteljima svoje škole, a preko županijskih i međužupanijskih stručni vijeća i drugim kolegama .

Koordinator projekta „Učionica bez zidova“ je Bruno Sekereš, a sudionici projekta kroz mobilnosti su pedagoginja Ivana Vinkler Komaric, učiteljica engleskog jezika Tihana Svoren Kolarec, učitelj povijesti Marko Ivić i učitelji razredne nastave Sanja Božić i Bruno Sekereš koji su tijekom provedbe projekta sudjelovali na tečajevima u inozemstvu.

Detaljno projekt je popraćen na web stranici škole (www.os-tordinci.skole.hr) i na Facebook stranici projekta (https://web.facebook.com/ucionicabezzidova/)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno