Učitelji i profesori ustrajni u zahtjevima, u ponedjeljak dvije županije u štrajku

0
229

Nakon jučerašnjeg izlaska na Markov trg sinidaklisti su se vratili u svoje prostorije i održali još jednu u nizu konferencija za medije. Naveli su da je prema podacima policije jučer na prosvjedu bilo oko pet tisuća ljudi, a Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, otkrio je da je jučer štrajkalo preko 90 posto srednjih škola. 

“To je snažna poruka. To je poruka da se koalicijski dogovor ne odnosi na nas, to je čuvanje fotelja, to sustav obrazovanja ne prihvaća. Mi smo postavili zahtjeve, održana su dva sastanka. Prvi je bio tek toliko da razgovaramo. Drugi je bio prvi ozbiljan i gdje smo mi naivno pomislili da će druga strana početi razmišljati. No mislim da jučerašnje izjave ministara Josipa Aladrovića i Zdravka Marića govore o tome da nisu uključili taj dio mozga koji procesuira različito mišljenje. To znači da će u ponedjeljak Vlada iznijeti prijedlog, a mi ćemo takav prijedlog dati članovima na izjašnjavanje da vidimo koliko njih je spremno prekinuti štrajk’, rekao je Mihalinec.

“Ne treba ponavljati da je jučerašnja poruka bila jasna, a to je da smo spremni ići do kraja. Od naših zahtjeva nećemo odustati.”, rekao je Mihalinec.

Najavili su da štrajk ide dalje i da će se u ponedjeljak štrajkati u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji.