Zagrebački bend Mnogi drugi ima idealnu pjesmu za ove jesenske dane – treći singl s najavljenog drugog albuma, “Zrak”, premijerno se zavrtio na Yammat.fm u četvrtak, 7.11., a video spot se premijerno prikazao 11.11. u emisiji Poprock.hr.
“Zrak” Mnogih drugih je vjerojatno najkompleksnija njihova objavljena pjesma do sada. Refleksivni i poetični tekst odlično je naglašen paučinastim notama mandoline i melodijama brass sekcije koje kao da su iz nekih davnih vremena. Atmosfera pjesme savršeno se uklapa u jesensko doba godine i vodi slušatelja u njegovu nutrinu. Kao i većina pjesama Mnogih drugih, drugi dio pjesme donosi preokret i diže energiju na jednu potpuno novu razinu.
Andrea Granić u spotu “Zrak” grupe Mnogi drugi | Credit: Mnogi drugi
“Ovo je posebna pjesma za nas” – kažu iz benda – “nosi jednu težinu i uspomene pri svakom izvođenju. Dugo smo je brusili i glancali da bi zvučala ovako. Ovo nije pjesma za jedno slušanje, otkrivat će vam svoje tajne svakim novim preslušavanjem i idealno će poslužiti kao glazbena kulisa ove jeseni.”
Tekst je napisao Mirko Ramljak, glazbu Martin Zlopaša, a Mnogi drugi su aranžmanski udarili svoj pečat. Za spot su se pobrinuli sami Mnogi drugi, za montažu je zaslužan Bruno Režek, a u spotu je sudjelovala i Andrea Granić.