33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Udruga Artiva pokrenula festival alternativne glazbe u Vinkovcima: Hoćemo još

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Udruga za umjetnost i stvaralaštvo Artiva Vinkovci aktivnosti u 2023. godini započela je organizacijom festivala alternativne glazbe “Hoćemo još”. Doznajemo što su im još planovi u ovoj godini.

Udruga Artiva nova je udruga u kulturi grada Vinkovaca. Riječ je o ideji mladih Vinkovčanki Sare Dobošević, predsjednice udruge i Lucije Mijatović, dopredsjednice, koje su, kažu, uvidjele da u Vinkovcima nedostaje događanja kada je riječ o alternativnoj sceni.

Razmišljale smo kako bi mi mogle pridonijeti i zaključile kako je najbolje da same osnujemo neprofitnu udrugu i onda radimo projekte koje želimo i za koje mislimo da u Vinkovcima postoji zanimanje i publika”, ističe Lucija Mijatović.

Ono što ih raduje je potpora na koju nailaze, od prijatelja koji su uvijek spremni volontirati i pomoći do Grada Vinkovaca kao i sponzora koji im izlaze ususret.

Stvarno ima ljudi koji su voljni pomoći i u ovom kratkom vremenu imamo odlična iskustva i iznimno smo zahvalni svima koji nam pomažu na bilo koji način”, ističe Lucija Mijatović.

Ove godine, inače, udruga se prvi put javila na javni poziv Grada Vinkovaca za potporu programima u kulturi te su za prijavljene programe dobili 2.270 eura što će im svakako pomoći u realizaciji.

Prijavili smo tri projekta i za sva tri smo dobili određena sredstva, tako da smo presretni. Riječ je o jednom koncertu i dvije izložbe od kojih uz jednu također ide koncert”, ističe Lucija Mijatović.


Program koji nisu prijavile na natječaj, nego su ga uspjele realizirati uz pomoć sponzora bio je nedavni festival alternativne glazbe.

Festival „Hoćemo još” održan je 28. i 29. travnja u Lapidariju Gradskog muzeja u suradnji s Muzejom i s Kulturnim centrom Vinkovci, a nastupili su bendovi pristigli iz Zagreba, Virovitice, Osijeka, njih šest: Jack&Bill, Idem, From Another Mother, Clark Can’t Fly, Pullover te Skotni Vrag.

Kada je riječ o aktivnostima u planu je i suradnja sa Savjetom mladih Grada Vinkovaca kao i sa svima koji žele podržati njihove programe.

Isto tako, ističu, bilo tko zainteresiran za organiziranje, sudjelovanje ili volontiranje u projektima koji se tiču kulture, ali i ostalih područja, pozvan je da se učlani u Artivu i postane kreator novih kulturnih zbivanja u Vinkovcima.

Mi smo udruga za umjetnost i stvaralaštvo i kod nas su svi dobrodošli posebice mladi, ali i svi ostali koji imaju ideje i prije svega želju i volju nešto uraditi”, ističe Lucija Mijatović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno