Foto: Dražen Bota

Na prostoru Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora u Drenovcima prošli petak održan je “Fajferica gastro šou”, na kojem je sudjelovala i Udruga kuhara i slastičara naše županije, a na poziv organizatora ove manifestacije. Naime, organizatori su osmislili da se u isto vrijeme održi više zanimljivih priča vezanih uz temu “Sve crno, a ništa na crno”, na način da se jela crna čokolada i pilo crno kraft pivo i crno vino. Uz sve to glavna atrakcija bila je gastro ponuda jela od mesa crnih svinja.

Za topla jela i veliki jelovnik pobrinula se upravo Udruga kuhara i slastičara koja je pripremala jela za preko 800 osoba, na meniju su se našla jela s roštilja, kotlovine, a prezentirane su i šparoge umotane u slaninu crne svinje.

Foto: Dražen Bota
Foto: Dražen Bota
Foto: Dražen Bota
Foto: Dražen Bota

“Ovom prilikom imali smo i dvije prezentacije, odnosno prezentirali smo tradicijska jela i jela novog doba ili brza jela. Naime, radimo na projektu vezanom uz promidžbi autohtone crne pasmine svinja, a na zamolbu Udruge Fajferica, na način da smo osmislili neka jela koja se mogu brzo pripremiti odnosno poslužiti, pa smo tako radili kanape sendviče Fajferica i Slavonski carpaccio Fajferica. Bit ova dva jela je da se rade i serviraju topla, tog trena pečena, što je bilo jako dobro primljeno od strane posjetilaca, a sve pohvale za ista smo dobili i od organizatora”, ističe predsjednik županijske udruge kuhara i slastičara Jozo Gale.

Još jednom se ova udruga pokazala kao pravi promotor gastro-turističke ponude naše županije i tako opravdala visoke standarde koje već godinama postavlja.