11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Udruga Lajaroš: projekcija dokumentarnog filma “Pomrčina Rabuzinovog sunca”

Više od autora

- vl promo-

Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima i Udruga Lajaroš kao uvertira utakmice 1/8 finala kupa između HNK Cibalia i NK Rijeka, javnosti će predstaviti amaterski dokumentarni film „Pomrčina Rabuzinovog sunca”.

Sada već davnog 30. svibnja 1999. godine vinkovački klub je igrao finalni susret kupa protiv Osijeka, a poražen je rezultatom 2:1. Na samom početku utakmice Osijek je promašio jedanaesterac, a pred kraj prvog dijela Jure Jurić doveo je Cibaliju u vodstvo. Međutim, glavnu ulogu u nastavku imao je sudac Reno Sinovčić, a i dan danas se priča o tome kako je Cibalia uvelike oštećena te da joj je oduzet trofej Rabuzinovog sunca.


„Dan uoči odigravanja osmine finala nogometnog kupa Cibalia – Rijeka bit će predstavljen film koji je posvećen nogometnoj farsi 1999.godine čija je izravna žrtva bio naš klub Cibalia, kao i klub iz Rijeke. U filmu će biti predstavljene neke nove, do sada široj javnosti manje poznate činjenice koje dokazuju kako se tu radilo o jednoj velikoj, režiranoj nepravdi”, poručila je Udruga Lajaroš putem svoje Facebook stranice.

Projekcija filma zakazana je za ponedjeljak, 4. prosinca, u 19 sati u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima – na adresi Jurja Dalmatinca 22.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno