18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima započela s provedbom dva projekta

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1.lipnja započela je s provedbom dva projekta.

Ministarstvo pravosuđa i uprave financira projekt Besplatna pravna pomoć – jednakost svima i pristup pravdi 2022.“.

Najzastupljeniji tip aktivnosti na ovom projektu je pružanje besplatne pravne pomoći osjetljivim društvenim skupinama Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i to kroz neposredan rad s korisnicima u uredima u Vukovaru i Osijeku te na terenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji ( Borovo, Vinkovci, Županja) i Osječko-baranjskoj županiji (Đakovo, Belišće, Bijelo Brdo).

Sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći građanima će biti pruženi: opća pravna informacija / pravni savjet / sastavljanje podnesaka pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama u skladu s međunarodnim ugovorima i pravilima o radu tih tijela / zastupanje u postupcima pred javnopravnim tijelima / pravna pomoć u izvan sudskom mirnom rješenju spora. 

Osim aktivnosti direktnog pružanja primarne pravne pomoći dodatne aktivnosti bit će regrutacija, selekcija, edukacija i aktivno uključivanje volontera

Također, bit će organizirane i dvije „Karavane“, u Vukovarsko-srijemskoj ( Negoslavci, Orolik, Banovci, Ilača, Nijemci ) i u Osječko-baranjskoj županiji ( Belišće, Đakovo, Valpovo, Vuka, Beketinci Široko polje, Semeljci, Šodolovci, Habjanovci ). Između ostaloga, u planu su i dvije Javne akcije u Vukovaru i Osijeku.

Projekt završava 31.prosinca 2022. godine.

Drugi projekt koji je počeo 1. lipnja je provedba treće i posljednje godine projekta ”(RE)aktivacija starijih osoba!’‘. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva: ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno