1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Udruga Zrno na korištenje dobila prostore Mjesnog odbora Slavija

Više od autora

- vl promo-Udruga osoba s invaliditetom Zrno na korištenje je dobila prostorije Mjesnog odbora Slavija što će uvelike olakšati rad, ali i na neki način poboljšati kvalitetu života članova udruge jer će sada imati primjeren prostor u kojemu će se moći družiti.

Predsjednica udruge Marica Zaridum održala je pozdravni govor, a samom predstavljanju nazočila je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Vinkovaca Andrea Vinković.

„Drago mi je da je Udruga Zrno dobila prostora MO Slavija na korištenje i nadam se da će u ovim prostorijama osmisliti puno projekata i programa koje će provoditi kako za svoje članove tako i u širem društvenom interesu. Moram priznati da je Gradu rad udruga vrlo bitan i uvijek će njihov rad podupirati iz razloga što udruge doprinose kvaliteti života svojih članova, daju dodatne sadržaje i pomažu lokalnim jedinicama da se približimo određenoj kategoriji naših građana koje ovakve udruge okupljaju”, rekla je Vinković.

Članovi udruge Zrno, kojih ima stotinu, okupljat će se dva puta tjedno. Treba napomenuti kako je udruga s radom krenula od nule te kako članovi sami prikupljaju sav novac i materijal potreban za rad.

„Sve aktivnosti koje sada radimo počivaju na nama roditeljima, zajedno s našom djecom i članovima provodimo vrijeme u udruzi gdje radimo s njima. Vođeni smo našim željama, interesima i mogućnostima prema onome što oni mogu što bi uglavnom bile kreativne radionice, zatim glazbene i sportske aktivnosti”, rekla je Zirdum.

Udruga okuplja osobe svih vrsta invaliditeta, stoga su i aktivnosti poprilično širokog spektra.

„Želimo da udruga bude platforma svim našim članovima gdje bi mogli realizirati neke svoje ideje. Veliki broj članova su osobe srednjih godina, koje su izašle iz sustava školstva i tu za njih nastaje jedna ogromna praznina u smislu socijalnih kontakata. Želimo da udruga svojim aktivnostima to promijeni i da se što je više moguće integriramo u aktivnosti civilnog društva na nivou grada i bliže okolice”, navodi Zirdum.

Udruga je još uvijek ne može aplicirati na projekte koje bi htjeli, ali vjeruju kako će se to u skorijoj budućnosti promijeniti.

„Želja nam je svakako kroz dobre projekte podići kvalitetu života naši članova, pomicati njihove granice i uvijek težiti sretnijem i ispunjenijem životu. Želimo privući volontere da rade s našim članovima jer oni uvijek donesu dobru energiju”, istaknula je predsjednica Udruge Zrno.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno