- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Policijski službenici proveli su opsežna kriminalistička istraživanja nad 41-godišnjakom iz Ivankova za više počinjenih kaznenih djela, javljaju iz PU vukovarsko-srijemske.

Tako je dovršeno kriminalističko istraživanje teških krađa, provala u osobne automobile koje su zabilježili proteklog vikenda u Vinkovcima.

“Uredujući policijski službenici utvrdili su osnove sumnje kako je 41-godišnjak iz Ivankova počinio provale u dva osobna automobila iz kojih je otuđio bankovne kartice i druge predmete. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i kako je 41-godišnjak, nakon što je otuđio bankovne kartice iz obje provale, na prijevaran način zloupotrebljavao bankovne kartice. Provedenim ukupnim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 41-godišnjak počinio kaznena djela teške krađe i računalne prijevare, zbog čega je proslijeđena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Nadalje smo tijekom propitivanja i provedenih dokaznih mjera utvrdili kako je 41-godišnjak počinio krađu 7./8. ožujka u Vinkovcima, gdje je iz automobila Vinkovačke televizije otuđio nekoliko dijelova opreme za snimanje i drugih predmeta. Policija je također nakon utvrđenih činjenica pronašla istovjetnog počinitelja, 41-godišnjaka iz Ivankova, koji je 2./3. travnja u Vinkovcima, u ulici Ivana Kozarca, iz osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka otuđio nekoliko odjevnih predmeta, punjače za mobitele te novac, zbog čega je oštećeni 22-godišnji Vinkovčanin podnio kaznenu prijavu navodeći kako je pretrpio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna”, objašnjavaju iz policije.

Naposljetku su policijski službenici, dodaju, u okvirima ovog opsežnog kriminalističkog istraživanja, utvrdili da je 41-godišnjak 3. travnja u Vinkovcima, u ulici Dragutina Žanića Karle, iz parkiranog automobila vinkovačkih registarskih oznaka otuđio više bankovnih kartica, video kameru, punjač za mobitel i jaknu.

Oštećeni 32-godišnji Vinkovčanin je podnio prijavu zbog nestalih predmeta, a policija je nakon očevida ovim ekspeditivnim kriminalističkim istraživanjem pronašla počinitelja, zbog čega je 41-godišnjaku iz Ivankova dopunjena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Policija je otkrivenog počinitelja, 41-godišnjaka iz Ivankova, zbog sumnje u utvrđena kaznena djela prijavila nadležnom državnom odvjetništvu. Iz policije napominju i kako je osumnjičenik 6. travnja zatečen i u posjedu opojne droge speed, zbog čega je prijavljen i za počinjen prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.