Ove godine održava se 6. nacionalno natjecanje u čitanju naglas, a u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Vinkovci održano je natjecanje na županijskoj razini. Škole su najprije odradile školska natjecanja, zatim su održana gradska i općinska i danas je završeno županijsko natjecanje namijenjeno učenicima osnovnih škola, od 3. do 8. razreda. Na natjecanju je sudjelovalo 18 kandidata, a pobjednik u mlađoj kategoriji i pobjednik u starijoj kategoriji upućeni su u Sisak na 6. nacionalno natjecanje u čitanju naglas. U mlađoj kategoriji najuspješniji je bio Uke Jahaj iz 3. razreda OŠ ”Ivan Goran Kovačić” iz Vinkovaca, dok je u starijoj kategoriji pobjedu odnijela Marija Pranjić, učenica 8. razreda OŠ ”Ivan Goran Kovačić” iz Štitara. 

Prilikom čitanja, stručno povjerenstvo ocjenjivalo je uvod, jasnoću čitanja, izražajnost u nastupu i primjerenost teksta uzrastu, a svaki učenik mogao je osvojiti maksimalno 40 bodova. Prosudbeno povjerenstvo činili su Višnja Sorčik, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, Martinka Sučić, knjižničarka i profesorica u mirovini i Jakov Zucić, učenik Gimnazije i sudionik nacionalnog natjecanja u čitanju naglas na kojemu je prije nekoliko godina osvojio drugo mjesto.h

”Sudjelujemo od prve godine i voljela bih istaknuti da su naš grad i naša županija na dosadašnjim županijskim i nacionalnim natjecanjima ostvarili zavidne rezultate. Svi ovi učenici koji su došli do županijske razine su već pobjednici, a samo natjecanje je velika promocija za knjigu i čitanje bez kojega ne bi trebali provesti niti jedan dan”, istaknula je Sonja Šimić, voditeljica Dječjeg odjela Knjižnice Mira u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci te dodala kako odabir pobjednika nije bio nimalo lagan.