14 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Ulaganjem u biciklističku infrastrukturu možemo privući značajan broj turista

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Nijemcima je danas održana press konferencija o razvoju biciklističke rute u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nastavno na Program razvoja cikloturizma na kontinentu, započetog u 2017. godini, Vukovarsko – srijemska županija je nastavila s provedbom navedenog programa i u 2018. godini putem projekta “Razvoj biciklističke infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije”.

Projekt ukupne vrijednosti 317.972,00 kn proveden je putem programa Ministarstva turizma pod nazivom “Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2018. godini”. Tako je u 2018. godini, naša županija realizirala brojne aktivnosti, od kojih je najvažnije asfaltiranje kraće sekcije biciklističke rute na području općine Nijemci. Prilikom izrade Operativnog plana cikloturizma utvrđeno je da na biciklističkoj ruti Srijem postoji kraća sekcija rute koja je iznimno teška i opasna za vožnju biciklom i ugrožava sigurnost cikloturista. Asfaltiranjem kraće sekcije biciklističke rute Srijem riješen je problem prolaska kritičnim putem, ali i problem prilaska promatračnici ptica i pristaništu riječnog turističkog broda “Katarina” na rijeci Bosut.

Ulaganjem u biciklističku infrastrukturu može se privući značajan broj stranih i domaćih turista. Njihov dolazak pozitivno se reflektira i na ostalu turističku ponudu u destinaciji, a razvijajući turistički proizvod cikloturizma razvija se ruralni kraj i nerazvijena regija.


Vukovarsko – srijemskoj županiji su u 2019. godini odobrena sredstva za aktivnosti u sklopu “Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini. Ukupna vrijednost projekta s kojim se uskoro kreće u realizaciju iznosi 493.603,00 kuna, a od toga Ministarstvo turizma sudjeluje sa sufinanciranjem u iznosu od 355.300 kuna bespovratnih sredstava.

“Sve više turista dolazi u našu županiju, povećava se broj dolazaka i noćenja, a turistički i ugostiteljski djelatnici primaju brojne nagrade za uspješno predstavljanje na turističkoj karti.  Kontinentalni turizam na našem području treba razvijati i mi tu raznim projektima želimo omogućiti da se ostvaruje kako za razvoj turističke infrastrukture tako i za smještajne objekte. Od turističkih obilazaka brojnih prirodnih ljepota i znamenitosti te brojnih manifestacija koje privlače turiste, tu se uključuje i projekt cikloturizma, za koji smo ostvarili dio bespovratnih sredstava Ministarstva turizma, što će zasigurno doprinijeti razvoju kontinentalnog turizma u Slavoniji“, istaknuo je župan Božo Galić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno