32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Ulazak u Muzej vučedolske kulture za Vukovarce besplatan

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Lijepa vijest za Vukovarce s početkom 2023. godine stigla je iz Muzeja vučedolske kulture.

Ova je ustanova, naime, odlučila do daljnjega građanima Vukovara omogućiti besplatan ulazak tijekom cijele godine, a što je do sada bila praksa samo u nekim posebnim prigodama.

“Dovoljno je predočiti osobnu iskaznicu kao dokaz prebivališta. Muzej za posjetitelje radi od utorka do nedjelje u vremenu od 10 do 18 sati. Voljeli bi da svi Vukovarci postanu ambasadori vučedolske kulture, da svoje prijatelje, obitelj i goste i dalje dovode u naš muzej kako bi Vukovar, između ostaloga bio što prepoznatiji i po zanimljivom kulturnom sadržaju, što naš muzej svakako nudi”, rekao je za Hrvatski radio Vukovar Darko Bilandžić, voditelj marketinga.Inače, od otvorenja u lipnju 2015. godine do sada, Muzej vučedolske kulture bilježi preko pola milijuna posjetitelja što ga svrstava među najposjećenije muzejske ustanove u Hrvatskoj.

“Od prošle smo godine i ponosni nositelj oznake europske baštine, na taj način prenosimo i zajedničke vrijednosti i ova je gesta ujedno i način da zahvalimo našim sugrađanima što nas podržavaju posjećujući muzej zajedno sa svojim gostima pa su tako i najbolji promotori svoga grada”, istaknuo je Bilandžić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno