27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

ULTRASi pozivaju javnost na sudjelovanje u humanitarnoj akciji

Više od autora

- vl promo-

Vinkovačka navijačka skupina “ULTRAS” na čelu s Marijanom Matijevićem i u suradnju s FB zajednicom Za Slavoniju Srcem organizirali su humanitarnu akciju uređenja kuće koju su na trajno korištenje dobile Rebeka Kopić i njezina malodobna kći te mole javnost za pomoć kako bi mogli dovršiti spomenutu akciju.

Rebeka i njezina kćer nalaze se u teškoj životnoj situaciji. Uz nasilnu prošlost, koja ih je dovela u Vinkovce i tešku financijsku situaciju, obje imaju teških zdravstvenih problema. Rebeka se izborila s tumorom na tankom crijevu, no prilikom odstranjivanja kao posljedica bolesti ostale su priraslice koje izazivaju zapetljaj crijeva te su neizlječive. U nastavku, 2017., otkriven joj je zloćudni karcinom štitnjače koja joj je odstranjena zajedno s paratireoidnim žlijezdama zbog kojih je u teškoj hipokalcemiji i hipoparatireoidizmu. Drugim riječima, tijelo joj ne proizvodi kalcij. Sva zračenja i kontrole obavlja u osječkoj Bolnici za koje nema pravo na putne troškove.


Kćerka također ima zdravstvenih problema: usporen rad štitnjače, ginekoloških, potrebna je operacija toncila i koagulacija, kronični rinitis, gastritis te mora na dentalnu operaciju čije troškove ne pokriva HZZO, kao ni dio lijekova koje mora trajno koristiti ona i majka.

Kontakt broj za donacije i pomoć je Marijan Matijević na 0992084080.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno