Kontaktirajte nas

Aktualno

Umirovljeni vinkovački željezničari u Vukovaru i Lovasu

Objavljeno

-

Počast žrtvama Vukovara i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima uz Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, odali su i članovi Udruge željezničkih umirovljenika HŽ Vinkovci. Tako su u petak, 13. studenoga, posjetili više lokacija na širem području Vukovara. Prvo su posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti gdje im je domaćin bio Kristijan Drobina, a potom Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata gdje ih je dočekao Damir Jukić.
Nakon toga posjetili smo i Spomen obilježje Ovčara gdje smo imali čast družiti se i upoznati pukovnika Petra Janjića zvanog Tromblon. Prema našem planu posjetili smo i groblje u Lovasu gdje nas je dočekala i pozdravila načelnica općine Lovas gospođa Tanja Cirba i upoznala nas sa stradanjima branitelja i civila Lovasa. Na povratku smo posjetili uže središte Vukovara, poklonili se kod spomenika prvog hrvatskog predsjedniku Franje Tuđmanu te kod Spomen križa na ušću Vuke u Dunav položili cvijeće i zapalili svijeću. Na samom kraju posjetili smo Spomenik nestalim osobama, koje se samo službeno tako vode, ali sasvim je jasno da su žrtve Domovinskoga rata koje moramo pronaći i dostojno pokopati”, ističe Drago Majstorović, predsjednik udruge željezničkih umirovljenika HŽ Vinkovci.

Nažalost, zbog epidemije koronavirusa, članovi udruge nisu bili u mogućnosti svoje dojmove upisati u knjige posjetitelja. „Nismo to mogli učiniti, ali osjećam veliku potrebu da se u ime Udruge željezničkih umirovljenika HŽ-a Vinkovci i svoje ime zahvalim svima koji su nam ovaj posjet učinili nezaboravnim. Posebnu zahvalu upućujemo vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću i gradonačeniku Vinkovaca Ivanu Bosančiću, čije su skromne donacije našoj udruzi omogućile ovaj nesvakidašnji doživljaj iskazivanja pijeteta žrtvama i stradalnicima Domovinskoga rata”, ističe Drago Majstorović.
Udruga željezničkih umirovljenika HŽ-a Vinkovci, inače, ima dugu tradiciju u Vinkovcima. Između ostaloga, zaslužna je za formiranje stalne izložbe „Životopis vinkovačkoga prometnog čvorišta”, koja je postavljena u Mađarskoj školi 1994. godine, a 2011. godine preseljena je na vinkovački željeznički kolodvor. Zbirka, s ukupno 399 muzejskih predmeta, donatorskim ugovorom prenesena je u vlasništvo Hrvatskoga željezničkog muzeja, koji o njoj vodi stručnu brigu, a zainteresiranima je predstavlja jedan od glavnih osnivača, umirovljeni vinkovački željezničar Pavo Božičević.

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    30 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    262 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Aktualno

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Objavljeno

-

Napisao/la

    322 pregleda

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u bogatom programu, proizvodima, rukotvorinama i dobroj glazbi. Oni najmlađi ipak su najviše vremena proveli u parku Lenije u kojemu je bio postavljen najveći zabavni park dosad postavljen u Hrvatskoj koji je od srijede do nedjelje bio prepun djece, ali i onih koji se tako osjećaju.

Na raspolaganju je bilo 35 atrakcija, kako za djecu tako i za odrasle. Najmanji posjetitelji lunaparka uživali su u vlakićima i malim vrtuljcima, oni malo hrabriji okušali su se u „sudaračima”, malo većim i bržim atrakcijama, a oni željni jačeg udara adrenalina provozali su se na Hully Gully, odnosno dobro poznatoj Balerini, Break dance-u ili Queen of dance-u, a posebno su ih obradovale i nove atrakcije koje su se po prvi puta našle u Vinkovcima kao što su Monster, Speed Music i druge ispred kojih su se, kroz tih nekoliko dana, stvarali najduži redovi čekanja.

Pojedini posjetitelji negodovali su zbog cijena vožnji koje su se kretale od 20 do 25 kuna, ali to nije spriječilo djecu da i ove godine u velikom broju posjete zabavni park u Lenijama. Naime, po slobodnim procjenama vlasnika, kroz zabavni park prošlo je oko 20 tisuća ljudi u pet dana.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 7 minuta

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i...

Aktualnoprije 56 minuta

Od ponoći nove cijene goriva

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin...

Aktualnoprije 1 sat

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u...

Aktualnoprije 2 sata

Petar Tomić više nije trener prve momčadi Cibalije

Na službenom Facebook profilu HNK Cibalia Vinkovci upravo je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da braća Tomić više nisu...

Aktualnoprije 3 sata

Sufinanciranje troškova putovanja vlakom redovitim studentima

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine ili do utroška predviđenih novčanih sredstava, sufinancirati prijevoz vlakom...

Aktualnoprije 4 sata

U Hrvatskoj 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo 14 osoba

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer...

Aktualnoprije 5 sati

U Ceriću lopovi operirali po osobnim automobilima

Tijekom vikenda zabilježene su dvije provale u osobne automobile u Ceriću. U ulici Slavka Mađera, tijekom noći s 18. na...

Vijestiprije 6 sati

Procijepljen veći broj umirovljenika, stanje u domovima za starije i nemoćne zadovoljavajuće

U Vinkovcima je danas održana 32. sjednica Odbora za skrb o osobama treće životne dobi. Razgovaralo se ponajviše o cijepljenju...

Najčitanije