11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Umjesto glume i lutaka – ipak glazba!

Više od autora

- vl promo-

m_minila_plava-melankolija-cosmopolitan_single

Plava melankolija (Cosmopolitan) prvi je singl s prvog studijskog albuma osječke glumice Mirele Matošević, umjetničkog imena MINILA. Prvi samostalni autorski uradak koji će uskoro ugledati svjetlo dana ulazak je mlade Minile u glazbeni svijet.

Iako je diplomirala glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Minilina ljubav prema glazbi nije nestala, a svoja je iskustva iz glume, ali i probijanja kroz vlastiti život pretočila u glazbene uratke pomalo neobičnije od onoga na što smo navikli. Minilina glazba prožeta je mističnošću, a new wave zvuk njenih pjesama najbolji je jezik kojim Minila prenosi svoje unutarnje borbe – pjesme piše u svakodnevnim situacijama, onima koje gotovo da ni ne primjećujemo koliko su svakodnevne, a najmanje u njima tražimo inspiraciju.

U razmišljanjima o maničnoj depresiji i što napraviti od svojeg života u razdoblju dok je igrala računalne igrice i dane provodila u pidžami nastala je ‘Plava melankolija (Cosmopolitan)’. Pitanja ‘uklapam li se u postavljene kalupe?’ ili ‘jesam li na pravom putu?’ Minila je opjevala u svojem prvom singlu.

AUDIO: Plava melankolija (Cosmopolitan)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno