19 C
Vinkovci
Subota, 20. kolovoza 2022.

Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja

Ekonomska škola Vukovar i partneri u projektu ''Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja''

Više od autora

- vl promo-


Započeo je novi projekt Ekonomske škole Vukovar, a riječ je o projektu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije. Partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih iz Vukovara, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca iz Vinkovca i OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Poziva UP.03.2.2.03. “Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

-Opći cilj ovog projekta je povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova u VSŽ za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti kroz izradu i provedbu novih izvannastavnih aktivnosti. Projektom će se unaprijediti znanja i vještine odgojno obrazovnih radnika u interkulturalnoj i digitalnoj pismenosti. Razviti će se dvije izvannastavne aktivnosti za srednje škole i četiri izvannastavne aktivnosti za osnovne škole. Kao temelj unaprjeđenja pismenosti ovog projekta razviti će Portal Škole jednakih različitosti koji će biti rezultat svih izvannastavnih aktivnosti. Kroz povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih radnika za interkulturalnu i digitalnu pismenost i nabavu potrebne opreme stvoriti će se preduvjeti za uspješnu provedbu razvijenih izvannastavnih aktivnosti te će na taj način učenici spomenutih ustanova dobiti priliku za boljim i zajedničkim životom u zajednici, Razvoj Portala Škole jednakih različitosti temelj je razvoja svijesti o potrebama interkulturalne i digitalne pismenosti na ovom području, istaknula je Vedrana Žilić koordinatorica projekta

Trajanje projekta je 24 mjeseca ,a ukupna vrijednost je 1.199.006,88 kn od čega financiranje Europske unije iznosi sto posto.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno