-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Unatoč pogreški i prebrzom vremenu Marko Vidačić pomeo konkurenciju

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Osječanin Marko Vidačić ostvario je najbolji rezultat u konjičkom sportu na ovim prostorima osvojivši prvo mjesto u konkurenciji vozača na Balkanskom prvenstvu što mu je ujedno donijelo titulu prvaka Hrvatske u vožnji dvoprega. Marko je u svojoj zaprezi vozio konje hrvatskog uzgoja, lipicance, što je jako bitna činjenica zbog dokaza kvalitete konja, ali i treninga u Vinkovcima, a treba reći kako je uzgajivač i vlasnik konja Krešimir Čorić iz Iloka. U četvrtak, dan prije natjecanja, na programu je bio veterinarski pregled svih konja kako bi se utvrdilo da su spremni za natjecanje. U petak se vozila utakmica dresure – test 3B – a kvalitetu vožnje ocjenjivalo je pet međunarodnih sudaca. Predstavnik  vinkovačkog konjičkog kluba postigao je izvrsnih 56,3 boda (cilj je imati što manje bodova).

Drugog dana vozila se utakmica maratona gdje su svi vozači morali uspješno proći stazu napravljenu od 7 fiksnih prepreka s prolazima od A do F, s tim da je jedna prepreka uključivala vodu. Iako je postigao najbolja vremena u preprekama zbog male nesreće i prebrzog vremena u B dionici, dobio je 14 bodova kazne te je ukupan rezultat bio 87,54 boda. Nakon toga činilo se kako se neće moći boriti za prvo mjesto na turniru, no sjajnom vožnjom u posljednjoj dionici i preciznosti sa samo 9 kaznenih bodova, osvojio je prvo mjesto, ali i titulu pobjednika turnira što u konačnici znači i prvo mjesto na Balkanu i najbolji rezultat na nacionalnoj razini u vožnji dvoprega za 2021. godinu.


„Reprezentacija Srbije postala je pobjednik balkanskog prvenstva kad je u pitanju ekipni dio, dok je naša reprezentacija završila na drugom mjestu. U rujnu se održava Svjetsko prvenstvo za dvoprege u Nizozemskoj i nadamo se da će i predstavnici iz Hrvatske, kao i predstavnici našeg kluba, zaslužiti pozivnicu Hrvatskog konjičkog saveza”, zaključio je Danko Drobnjak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno