16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Unutarstranačke prepirke u HDZ-u, vinkovački MOST više ne postoji

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Nakon burnog završetka prošlog, početak ovoga tjedna također je donio brojne turbulencije u političkoj areni Vukovarsko-srijemske županije, a od kojih su neke dignute i na državnu razinu. Može se slobodno reći kako je naša županija trenutno politički najzanimljivija u zemlji, kako medijima tako i svima onima koji svakodnevno prate stranačka događanja i istupe u ovo predizborno vrijeme. Najviše su pažnje privukla unutarstranačka “iskrenja” u Vukovarsko-srijemskom HDZ-u koja su se prelila i na susjednu županiju. Naime, Damir Juzbašić, donedavni predsjednik županjskog HDZ-a, napustio je stranku i po povjerenje građana ide kao nezavisni kandidat, a isto je učinio i Slavko Grgić, dosadašnji predsjednik županijske Mladeži HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, koji će kao nezavisni kandidat “napast” mjesto otočkog gradonačelnika. Podsjetimo, HDZ je ovih dana napustio i Darko Galić, trenutni načelnik Privlake, nezadovoljan odnosom prema starim i kako kaže, zaslužnim članovima. Velik broj “izlazaka” potaknuo je predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a Maria Banožića da sazove medijsku konferenciju na kojoj je objasnio kako ovaj trend u županijskoj organizaciji nije problem nego samo rezultat neispunjenih osobnih interesa pojedinaca.

Međutim, s tim se nije složio potpredsjednik stranke i osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je javno izrazio nezadovoljstvo vođenjem vukovarsko-srijemskog HDZ-a. Sve je završilo na “mirenju” u Zagrebu te je Banožić u srijedu navečer, nakon sastanka u središnjici stranke, izjavio kako je HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje čvrst i stabilan, a najavio je i skoro predstavljanje svih kandidata za lokalne izbore.

“Siguran sam da će uz potporu potpredsjednika stranke Ivana Anušića ostvariti pobjedu, i to u onim sredinama gdje ljudi misle da HDZ nema velike šanse. Ponajprije u Vukovarsko-srijemskoj županiji”, rekao je Banožić. Anušić je nakon sastanka naglasio da je kriza u Vukovarsko-srijemskoj županiji prošlost i poručio kako će rezultati ubrzo biti vidljivi. Osvrnuo se i na svoju izjavu od utorka, kada je rekao da je nezadovoljan kako Banožić vodi županijski HDZ. “Banožić je ministar obrane, sigurno ne može imati previše slobodnog vremena. U ovom trenutku smo to riješili. Ni ja se kao župan ne stignem dovoljno baviti stranačkom organizacijom”, zaključio je Anušić.

Iz vinkovačkog Mosta izvijestili su pak kako je Predsjedništvo Mosta potpisom Bože Petrova o raspuštanju Gradske koordinacije Vinkovaca “zakucalo posljednji čavao u lijes vinkovačkog Mosta”.

U priopćenju za javnost koje potpisuje bivši koordinator za Vinkovce Krunoslav Popović podsjeća se da je Most posljednjeg dana veljače ove godine donio odluku o raspuštanju vinkovačke organizacije i tim činom “zahvalio” svim biračima koji su im dali svoj glas na svim dosadašnjim izborima. Član Predsjedništva stranke Desno Pero Ćorić najavio je početkom tjedna kako ima ambiciju postati gradonačelnikom Iloka i poručio kako se njegova politička platforma temelji na “deset političkih teza preporoda hrvatske državnosti”. Vukovar je dobio još jednog u nizu kandidata za čelnog čovjeka grada, svoju je kandidaturu, naime, predstavio Pavao Josić, još jedan nezavisni kandidat. Josić je tijekom proteklih godina Vukovarcima postao poznat po prozivkama gradske Uprave i gradskih tvrtki i njihovih direktora.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno