17 C
Vinkovci
Petak, 9. lipnja 2023.

Uoči obljetnice pada Vukovara otkriven spomenik Kati Šoljić

Više od autora

- vl promo-


Vukovarska Majka Hrabrost Kata Šoljić zauvijek će biti simbol neizmjerne i nesebične ljubavi prema domovini, poručuje ministar obrane Mario Banožić

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ministar obrane Mario Banožić nazočio je u četvrtak 17. studenoga 2022. godine svečanom otkrivanju spomenika Kati Šoljić i poginulim sinovima u Vukovaru.

Spomenik Kati Šoljić otkrili su članovi obitelji Šoljić s hrvatskim braniteljima, a ministar obrane u ovoj prigodi, još jednom je naglasio važnost promicanja vrijednosti Domovinskog rata među mlađim generacijama kazavši kako priča o obitelji Šoljić šalje snažnu poruku neizmjernog i nesebičnog domoljublja.


„Vukovarska Majka Hrabrost Kata Šoljić zauvijek će biti simbol neizmjerne i rijetko viđene ljubavi prema domovini. Vrijeme vratiti ne možemo, ali možemo svojim životima i djelima svaki dan iznova odavati počast ljudima poput Kate Šoljić, koje slobodno možemo nazvati velikanima novije hrvatske povijesti. Toliko im dugujemo“, poručio je ministar Banožić.

Kata Šoljić je vukovarska majka koja je u Domovinskom ratu izgubila sva četiri sina, a preminula je 2008. godine. Vukovarska majka ovako je govorila: „Nisam završila nikakvu školu. Jedva se znam potpisati. Život me nije nikada mazio. I stoga sam naučila i još učim najvišu životnu školu, a to je škola ljubavi i žrtve za svoje bližnje i za svoju obitelj“. 

Svečanosti je uz ministra obrane nazočio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni dužnosnici, saborski zastupnici, predstavnici braniteljskih udruga kao i predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Foto: Ministarstvo obrane

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno