Foto: Croatia Records press
S početkom 2021. godine počinje i velika proslava 40 godina novog vala, a koja će prvenstveno biti obilježena s četiri luksuzna vinilna reizdanja kultnih novovalnih albuma: Šarlo akrobata & Idoli & Električni orgazam – “Paket aranžman”, Šarlo akrobata – “Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”, Električni orgazam – “Električni orgazam” i Haustor – “Haustor”.
Uz reizdanja u pripremi su i brojni drugi popratni sadržaji poput box seta 100 originalnih pjesama – Novi talas/val, a sljedeće godine bit će objavljena i kompilacija posvećena ženama u novom valu. Uz to ekipa CroRec Digitala krenula je s velikom kampanjom izrade i objavljivanja lyric videa pjesama koje su dio spomenutih vinilnih reizdanja. Kako se uspomena na novi val ponovno budi kampanja je započela lyric videom za veliki hit Šarla akrobate – “Ona se budi”. Objavljivanje lyric videa realizirat će se tijekom studenog, prosinca i siječnja sve do izlaska reizdanja.
“Ona se budi, ona se budi | Ona nema nikoga da joj kaže | Ti si moja, ti si moja, ti si”
Što se tiče samih vinilnih reizdanja, sadržavat će rijetke fotografije, tekstove izravnih aktera novog vala, arhivsku dokumentaciju Jugotona, odnosno Croatia Recordsa te u konačnici remasterirane snimke s originalnih magnetofonskih vrpci koje je radio Goran Martinac u studiju Croatia Recordsa. Izdanja će se nalaziti u bogato opremljenom gatefoldu s knjižicom i kodovima za preuzimanje mp3 verzija pjesama, dok će omoti u cijelosti biti restaurirani u suradnji s grafičkim dizajnerom Darkom Kujundžićem. Albumi će biti objavljeni na 180-gramskim vinilima u različitim bojama, Paket aranžman na crvenom, Šarlo akrobata na bijelom. Električni orgazam na žutom i Haustor na crnom vinilu. Izlazak je planiran za kraj siječnja 2021. godine.