Svijeću koja označava mir i svima šalje poruku pomirenja upalili su župljani kanovačke Župe sv. Vinka Pallottija.

Advent u Vinkovcima nastavlja se u nešto drugačijim uvjetima i okolnostima nego prethodnih godina, no nastavljena je tradicija paljenja adventskih svijeća, a svijeću mira upalila je, uz paterovu pomoć, simpatična 12-godišnjakinja Marta Vuković.

Paljenju svijeća nazočio je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je procesiju župljana sv. Vinka Pallottija srdačno dočekao. „Ulazimo u drugi tjedan adventa, a to je vrijeme u godini koje najviše volimo. Ovaj advent je u posebnim okolnostima i stoga pronađimo mir u svojim srcima, porazgovarajmo sa svojim bližnjima i okrenimo srce njima i dočekajmo Božić na najbolji mogući način”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić i dodao kako se nada da će okolnosti u sljedećoj godini biti puno bolje i da ćemo normalno funkcionirati i uživati u drugoj strani adventa, onoj zabavnoj.

Gradonačelnik je naglasio kako mu je drago što smo zadržali tradiciju paljenja svijeća koju obilježavamo na najbolji mogući način i poručio građanima: „Posvetimo se u ovom vremenu svojim obiteljima, svojim najbližima i tada će Božić biti onakav kakav svi želimo.”

Svaka svijeća nas treba još više potaknuti na vrijednosti koje u kršćanskom duhovnom životu najviše vrijede, a to su vjera, ljubav i nada.

„Pokušajmo u sebi pronaći dovoljno duhovnog poticaja kako bi ovo došašće za nas bilo, usprkos teškim vremenima, radosno iščekivanje. Vrijeme je to u kojem imamo vremena malo „zastati” i produhoviti se, pokazati drugu stranu života, onu nematerijalnu i samim time smiriti se u Gospodinu”, istaknuo je župnik kanovačke župe Ilija Sudar.