- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 14 kršenja mjere samoizolacije za koje su počiniteljima izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Za vikend su, javljaju iz policije, evidentirane dvije krađe te jedna prijevara. Vlasnik salona motornih vozila iz Iloka, u ulici I.G. Kovačića, prijavio je kako je u noći 26. veljače nepoznati počinitelj pokušao nasilno provaliti kroz ulazna vrata tog objekta, no kako nije uspio, ništa nije otuđeno. Isto tako je u noći s 26. na 27. veljače u Vukovaru, u ulici Kudeljarska, nepoznati počinitelj je pokušao nasilno provaliti u dio poslovnog prostora obiteljske kuće, koji se trenutno ne koristi, a kako provalnik nije uspio ništa nije otuđeno. 58-godišnjakinja je zbog ovog pokušaja pretrpjela jedino materijalnu štetu od nekoliko stotina kuna, jer je provalnik oštetio prozor objekta pri pokušaju provale. Policija provodi kriminalistička istraživanja te će zbog odgovarajućih kaznenih djela krađa nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuće kaznene prijave.

Nadalje, vlasnik tvrtke iz Vrbanje 26. veljače policiji je prijavio prijevaru jer je putem internetskih oglasa dogovorio poslovnu suradnju sa inozemnim subjektima u vidu kupnje radnog stroja te je oštećeni vlasnik bankovnim putem isplatio dogovorenim suradnicima više od pola milijuna kuna, a da pritom nije dobio traženi radni stroj.

Policija je poduzela sve mjere i radnje s ciljem otkrivanja prijevare, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.