Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) u nedjelju 12. siječnja organizira besplatne razglede u 45 gradova u povodu obilježavanja Dana međunarodnog priznanja RH 15. siječnja, te poziva sve građane da iskoriste priliku i saznaju nešto što možda još ne znaju o mjestu u kojem žive. Programi u svim gradovima počinju u isto vrijeme, u nedjelju, 12. siječnja 2020. godine s početkom u 12:00 sati.

Republika Hrvatska međunarodno je priznata 15. siječnja 1992. godine, a tim povodom i ove godine, treću za redom, vodiči organiziraju besplatne razglede gradova za građanstvo na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Zainteresirani građani Vinkovaca mogu doći u nedjelju u 12 sati na Trg dr. Franje Tuđmana, gdje će ih dočekati vodič te potom povesti u obilazak grada. Ako dosad još niste, upoznajte svoj grad i sve skrivene priče koje on priča.

Slično će biti i u drugim gradovima – Splitu, Osijeku, Puli, Rijeci, Makarskoj i drugima.

“To je upravo naš cilj: približiti građanima, a ne samo turistima znano i neznano o gradovima i Hrvatskoj. Ove godine imamo i jači cilj – usred predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a dodatno pokazati koliko smo, iako mala ipak iznimno bogata zemlja povijesne i kulturne baštine”, poručuje predsjednica ZDTVH-a Kristina Nuić Prka.

Dodaje da su vodiči obrazovani i vole svoju zemlju te je kao takvi mogu i najbolje predstaviti i prikazati detalje turistima, bolje nego stranci kojima se to zadnjih godina omogućava po Hrvatskoj i bez edukacije.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske osnovana je 2005. i okuplja 19 udruga turističkih vodiča iz svih regija Hrvatske.