Korak po korak, ova mlada britanska glazbenica svojim specifičnim i prigušenim soul-vokalom započinje osvajati publiku diljem svijeta, pa tako i nas. Njeno ime je Celeste, a danas vam predstavljamo njen hvaljeni singl Father’s Son.

Ona je britanska glazbenica u usponu, a već s prvim EP izdanjem “The Milk & The Honey” iz 2017. dobila je podršku utjecajnih glazbenih imena, kao što su Annie Mac i Julie Adenuga. Po objavi spomenutog izdanja uslijedio je niz nastupa i predstavljanja publici uživo, te postupna objava novih autorskih singlova, okupljenih u novom EP-u, naslova Lately, koji je objavljen krajem ožujka ove godine.

Izdanje na jednom mjestu okuplja njenih pet autorskih pjesama, među kojima je kao vodeći singl predstavljena “Father’s Son”, intimna soul-balada koju je Celeste posvetila svom preminulom ocu: “Ovu pjesmu već jako dugo nosim sa sobom i čekala sam pravi trenutak da je napišem. Bilo mi je jako važno stvoriti pjesmu kojom ću odati počast svom tati, a da istovremeno ne zvuči kao klišej. Nadam se da sam uspjela u tome.”

Uz ovaj singl, na EP-u se ističe i pjesma “Both Sides Of The Moon” (u live-verziji), koju je u svom Beats 1 showu istaknuo i Elton John, kratko i jasno riječima: “Celeste ima ono nešto posebno… obratite pozornost!”

Uoči objave novog EP izdanja, Celeste je ostvarila i svoj live-debi u SAD-u; održala je dva samostalna koncerta u Los Angelesu i New Yorku, a nastupila je i u sklopu SXSW Festivala. Annie Mac joj je ponovno pružila podršku kroz svoj AMP London (Annie Mac Presents) koncertni projekt, u sklopu kojeg je Celeste nastupila u Oslu krajem ožujka. Pred njom je daljnje predstavljanje novih pjesama i autorskog rada te novi festivalski nastupi, među kojima su potvrđeni prepoznatljivi The Great Escape u britanskom Brightonu te zvučni Field Day u Londonu!