TZ grada Vinkovaca, danas je u sklopu Dana otvorenih vrata upoznala predstavnike medija i javnost, o novim informativno turističkim plakatima.

Plakati su postavljeni u velikoj čekaonici vinkovačkog željezničkog kolodvora i tamo  će bit i duže vrijeme, a razlog njihova postavljenja je upoznavanje javnosti, kako naših sugrađana, ali i posjetitelja grada koji k nama dođu vlakom, o  Vinkovcima. 

Kako je direktorica turističkog ureda TZ grada Vinkovaca Martina Matković istaknula, plakate krase zanimljiva grafička rješenja, kako crtežima (a ne fotografijama kao što je uobičajeno) tako i kraćim tekstovima o gradu.

Pet je tekstova, na ukupno osam plakata, koji u kratkim crtama  pozivaju sve da se upoznaju sa Vinkovcima.

„Drago nam je da su ovu ideju o upoznavanju posjetitelja s Vinkovcima na samom ulasku u grad, na kolodvoru, prepoznali i u HŽ-u te smo ovime nastavili dosadašnju uspješnu suradnju. Vjerujemo kako će se ova suradnja s Hrvatskim željeznicama na promociji dolazaka u Vinkovce vlakom te upoznavanja grada kao turističke destinacije, nastaviti i u budućnosti.“, rekla je Martina Matković.

Ispred Gradske uprave, v.d. pročelnika za kulturu i turizam g. Davor Mecanović rekao je kako smo svjedoci  još jednoj u nizu aktivnosti na promociji grada Vinkovaca kao turističke destinacije kroz postavljanje info plakata na kojima su Vinkovci predstavljeni kroz slike Colonia Aurelia Cibalae, najstarijeg indoeuropskog kalendara, slavnog Orient expressa, ali najstarijeg kontinuirano naseljenog područja u Europi.

„Vjerujem kako će sve ove aktivnosti doprinijeti boljoj prezentaciji i pozicioniranju Vinkovaca kao turističke destinacije. Mogu najaviti kako nam sutra dolazi 570 gostiju iz Slovenije koji će u Vinkovcima kroz 2 dana prezentirati svoju kulturnu baštinu. Vjerujem da je ovo rezultat svih naših promotivnih aktivnosti i aktivnosti na podizanju atraktivnosti Vinkovaca kao turističke destinacije. Na tome ćemo nastaviti raditi i kroz Dane hrvatskog turizma, koji će se ove godine po prvi puta održati u Slavoniji, uz napomenu kako će centar događanja 3. listopada biti u Vinkovcima što je svakako prilika koju nećemo propustiti.“ izjavio je g. Mecanović. 

Ispred Hrvatskih željeznica, kao zamjenik šefa kolodvora Vinkovci o radu kolodvora i uključivanju HŽ-a u turističku ponudu govorio je g. Ivan Požega. Pozvao je ovim putem sve posjetitelje grada kao i njihove goste da se upoznaju sa stalnim izložbenim postavom Hrvatskog željezničkog muzeja koji je moguće vidjeti na našem kolodvoru, ali isto tako i da pogledaju plakate i više se informiraju o turističkoj ponudi grada.

“U 18 sati vas pozivamo na šetnju gradom uz turističkog vodiča Ivana Popović pod nazivom “Upoznaj Vinkovce”. Šetnja je besplatna za sve građane i posjetitelje našega grada, a mjesto polaska je spomenik bana Josipa Šokčevića (središnji park)”, poručuju iz TZ.