Upozorenje građanima: Ne nasjedajte na lažno predstavljanje!

0
366

Iz Udruge osoba oštećenog sluha Vukovarsko-srijemske županije pozivaju građane na oprez i upozoravaju o slučaju u kojemu u posljednjih nekoliko dana pojedine osobe prikupljaju pomoć u ime ove udruge. Navode kako se radi o lažnom predstavljanju.

U Udruzi su istaknuli kako su proteklih dana imali više poziva od strane zabrinutih građana radi prikupljanja donacija u trgovačkim centrima u Vinkovcima i u Vukovaru. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Ponukani ponovljenim pozivima građana zabrinutih zbog našeg prikupljanja donacija u trgovačkim centrima (VSC-Vinkovci, Golubica – Vukovar), podsjećamo: te osobe NE predstavljaju Udrugu osoba oštećenog sluha Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovca ili Hrvatski savez gluhih i nagluhih, a LAŽNO prikupljaju potpise i novčane donacije u naše ime! Te osobe nisu povezane s radom Udruge ili Saveza. Ne prikupljaju novac za gluhe osobe. Lažno se predstavljaju.“

Na prevarante je naišla i Marija Živković koja je objasnila kako je nju i njezinog supruga htio prevariti dečko koji je u rukama imao dvije zastavice i koji navodno nije mogao pričati.

“Kada je došao do nas pokazao nam je nekakav papir na kojemu je bilo istaknuto doniranje za udrugu. Suprug je primjetio da laže, pa nismo ništa dali, a inače uvijek rado doniramo za djecu. Nakon nas prišao je drugom čovjeku i također ga htio prevariti”, rekla je Marija.